Creators Update on Windows 10:n myöhemmin tänä keväänä julkaistava, erityisesti sisällöntuottajien tarpeisiin keskittyvä isompi päivitys.

Microsoft on kertonut tipottain tietoja tulevasta Windows 10:n Creators Update -päivityksestä. Yhtiön omien paljastusten lisäksi päivitykseen saapuvista ominaisuuksista on saatu niin Windows Insider -koontiversioista kuin myös yhtiön sisältä vuotaneista koontiversioista.

Nyt Microsoft on kertonut Xbox-sivustollaan etenkin pelaajia koskevista Creators Updaten ominaisuuksista. Päivitykset koskevat tavalla tai toisella sekä Windows-tietokoneita että Xbox One -pelikonsoleita.

Game Mode on ominaisuus, jonka olemassaolo vuoti alun perin yhtiön sisäisistä Windows 10 -koontiversioista. Game Moden tarkoitus on optimoida Windows 10:n ja tietokoneen resurssit mahdollisimman tehokkaasti pelien käyttöön. Ominaisuus tulee tukemaan sekä Win32- että UWP-pelejä, mutta toistaiseksi on epävarmaa pitääkö pelinkehittäjän rakentaa tuki ominaisuudelle erikseen, vai hoitaako Windows sen automaattisesti. Myös Xbox One ja tuleva Scorpio tulevat hyödyntämään vastaavaa ominaisuutta pelisuorituskyvyn optimoimiseksi ja Microsoftin tavoitteena onkin, että pelinkehittäjän tarvitsee luoda pelistä vain yksi UWP-versio, joka toimii pienin muutoksin sekä Xbox Onella, Scorpiolla että Windows 10 -tietokoneilla. Windows Insider -koontiversioita käyttävien käyttäjien pitäisi saada täysin toimintakykyinen Game Mode testikäyttöön lähitulevaisuudesssa.

windows-10-beam-20170115

Toinen merkittävä uudistus on Beam-streamauspalvelun vahva integrointi osaksi pelikokemuksia. Päivityksen myötä sekä Windows 10 -tietokoneet että Xbox One -konsolit voivat streamata pelinsä palveluun parilla klikkauksella. Windows-puolella yhden napin streamaustoiminto liitetään osaksi Game baria (Win+G) ja Xbox Onella osaksi Guidea, jonka saa esiin painamalla Xbox-logoa ohjaimessa.

Muita pelaajien kokemuksia parantavia toimintoja ovat omien kavereiden etsimen helpommin eri sosiaalisista medioista, päivitetyt Activity Feed -päivitykset sekä parannetut peliporukan etsimismahdollisuudet. Kilpahenkisempää peliväkeä hellitään puolestaan mahdollisuudella luoda omia Arena-turnauksia Xbox Live -palvelun avulla. Aluksi tuettuina peleinä tulevat olemaan World of Tanks ja Killer Instinct, mutta pelilista tulee kasvamaan tulevaisuudessa.

Lähteet: Xbox, Windows Central

This site uses XenWord.
;