Älypuhelinvalmistaja Turing Robotic Industriesin omaisuus tuotantotiloissa Salon Nakolassa on asetettu takavarikkoon. Yritys on Nokian vanhoissa tiloissa Microsoftin vuokralaisena.

Asiasta uutisoi paikallislehti Salon Seudun Sanomat (SSS). Takavarikosta on päättänyt Varsinais-Suomen käräjäoikeus ja sen avulla pyritään turvaamaan yli 300 000 euron saatavia Turing Robotic Industriesilta (TRI). Takavarikkoa on vaatinut Naantalilainen PHE-Consulting Oy, joka toimi TRI:n liikkeenjohdon konsulttina viime vuonna.

TRI:n toimitusjohtaja Steve Chao on kommentoinut SSS:lle, ettei ole tietoinen takavarikosta. Chaon mukaan ei pitäisi olla mitään syytä TRI:n omaisuuden takavarikoimiselle. Chao kommentoi lisäksi yrityksen lakimiehen hoitavan asian, joka ei hänen mielestään ole merkittävä.

TRI ilmoitti viime vuoden helmikuussa aloittavansa Turing Phone -älypuhelimensa tuotannon Salossa Nokian vanhoissa tiloissa. Samalla yritys esitti epäilyttävän suuria arvioita puhelimensa tuotantomääristä ja tehtaan työllistämispotentiaalista. Turing Phonen valmistuksen piti alkaa Salossa jo keväällä, mutta todellisuudessa tuotanto ei ole vieläkään startannut.

Siitä huolimatta yritys ilmoitti viime vuoden loppupuoliskolla suunnitelmistaan spekseiltään suorastaan absurdien Cadenza- ja Monolith Chaconne -puhelimien sekä polttokennotekniikan suhteen, vaikka edellisenkään laitteen lopullisen version toimituksia ei ole vielä saatu aloitettua asiakkaille.

Lähde: Salon Seudun Sanomat

This site uses XenWord.
;