Asiasta uutisoi paikallislehti Salon Seudun Sanomat (SSS). Takavarikosta on päättänyt Varsinais-Suomen käräjäoikeus ja sen avulla pyritään turvaamaan yli 300 000 euron saatavia Turing Robotic Industriesilta (TRI). Takavarikkoa on vaatinut Naantalilainen PHE-Consulting Oy, joka toimi TRI:n liikkeenjohdon konsulttina viime vuonna.
TRI:n toimitusjohtaja Steve Chao on kommentoinut SSS:lle, ettei ole tietoinen takavarikosta. Chaon mukaan ei pitäisi olla mitään syytä TRI:n omaisuuden takavarikoimiselle. Chao kommentoi lisäksi yrityksen lakimiehen hoitavan asian, joka ei hänen mielestään ole merkittävä.
TRI ilmoitti viime vuoden helmikuussa aloittavansa Turing Phone -älypuhelimensa tuotannon Salossa Nokian vanhoissa tiloissa. Samalla yritys esitti epäilyttävän suuria arvioita puhelimensa tuotantomääristä ja tehtaan työllistämispotentiaalista. Turing Phonen valmistuksen piti alkaa Salossa jo keväällä, mutta todellisuudessa tuotanto ei ole vieläkään startannut.
Siitä huolimatta yritys ilmoitti viime vuoden loppupuoliskolla suunnitelmistaan spekseiltään suorastaan absurdien Cadenza- ja Monolith Chaconne -puhelimien sekä polttokennotekniikan suhteen, vaikka edellisenkään laitteen lopullisen version toimituksia ei ole vielä saatu aloitettua asiakkaille.
Lähde: Salon Seudun Sanomat
Täh
Ilta-sanomien vanhan uutisen mukaan takavarikkoa hakenut yhden miehen konsulttifirma on itse asiassa viiden prosentin osuudellaan yksi kolmesta Turing Robotics Industries Oy:n osakkeenomistajasta:
SSS: Puhelinvalmistaja Turingilla on suomalainen osakas
Vähän vaikuttaa siltä että kolmikon suomalaisjäsen on kypsynyt kiinalaisten toimintaan. Nähtäväksi jää kauanko TRI:n menestystarina Salossa vielä jatkuu…
siel on mökki alkanu palaa sisältä päin!
Kyseessä taisi olla alusta asti täysi vedätys, muistan lukeneeni että seutukunnalle luvattiin jopa 400 uutta työpaikkaa isoin otsikoin, ja katosivatpa kaupungille ohjatut EU-tuetkin hyvin äkkiä firman taskuihin. Taisivat lopuksi työllistää peräti 15 henkilöä. Mikä lie rahanpesulaitos tuokin ”yritys” sitten oikeasti lienyt.
Jep, niin tuolla SSS:nkin uutisessa sanottiin:
"Takavarikkoa vaati PHE-Consulting Oy, joka on edelleen yksi Turing Robotic Industries Oy:n omistajista."
Farssille odotettu päätös.
Sunny Phone Turing.
Millaisia summia tuo Chao oikein pyörittelee, jos 300 000€ ei ole merkittävä? Znetin mukaan TRI keräsi 12 000 ennakkovarausta ennen kuin aloitti varsinaisen Android mallin ennakkomyynnin. Ennakkomyynnissä myytiin uutisointien mukaan "tuhansia" puhelimia. Hinnat olivat 610$ (32Gb), 740$ (64Gb) ja 870$ (128Gb). Lisäksi myynnissä oli rajoitettu erikoismalli Dark Wyvern Glaedr, jonka hinta oli 1299$. Sittemmin osa ennakkovaraajista/-ostajista perui tilauksen myöhästymisistä johtuen. Käyttöjärjestelmän vaihtamisen (Android -> Sailfish) yhteydessä 12% varaajista perui tilauksensa. Olisiko noita sitten loppupeleissä myyty 10 000 – 15 000kpl? Heikommillaankin tuo tekee 610$:lla laskettuna vähän vajaa 6 000 000€.
Olin lukevinani myös lähdeuutisen, mutta kun omistusta ei Io-techin jutussa mainittu sanallakaan niin jostain syystä se pisti silmään vasta Googlatessa.
Joka tapauksessa, painotin asiaa lähinnä siksi että mielestäni omitussuhde muuttaa uutisen luonnetta ratkaisevasti. Vakuustakavarikko on yleensä merkki vähintään vakavista rahoitusongelmista, mutta osakkeenomistajan hakemana se taitaa käytännössä tarkoittaa että lähtölaskenta on alkanut.
Jos arviot perustuu osittainkaan Turingin itsensä ilmoittamiin lukuihin, niihin varmaan kannattanee suhtautua samanlaisella varauksella kuin väitteisiin nano-vetypolttokennoakuista ja IMAX-kameroista tulevissa luureissa.
"Chaon mukaan ei pitäisi olla mitään syytä TRI:n omaisuuden takavarikoimiselle. Chao kommentoi lisäksi yrityksen lakimiehen hoitavan asian, joka ei hänen mielestään ole merkittävä."
Huumorimiehiä
Newkia, Puzzlephone ja Jolla saavat arvoistaan seuraa. Ruotsin tasolle ei kuitenkaan päästä näillä näytöillä – Gizmondon kaltainen puhallus hakee vertsistaan.