Ensimmäisenä vuonna 61 dollaria ja hintansa vuosittain kaksinkertaistava Windows 10 ESU jatkaa tietoturvapäivityksiä maksimissaan kolme vuotta virallisen tuen päättymisestä, eli 10. lokakuuta 2028 asti.

Microsoftin Windows 10 on edelleen ylivoimaisesti suosituin käyttöjärjestelmä. Sen tuki tulee päättymään lopulta 10. lokakuuta 2025, mutta senkin jälkeen käyttäjille annetaan mahdollisuus maksullisiin tietoturvapäivityksiin.

Nyt Microsoft on julkaissut blogin, jossa se kertoo yksityiskohtia Windows 10:n Extended Security Updates -päivitysohjelmasta, jolla tukea saa pidennettyä maksimissaan kolme vuotta virallisen päivän päälle. Yhtiö alleviivaa, ettei ESUa ole tarkoitettu pitkäaikaisratkaisuksi, vaan välivaiheeksi Windows 11-siirtymässä.

ESU-lisenssien myynti tullaan aloittamaan kuluvan vuoden lokakuussa eli vuotta ennen ohjelman käynnistymistä. Ensimmäisen vuoden laitekohtainen ESU-lisenssi tulee kustantamaan 61 dollaria ja sen hinta kaksinkertaistuu joka vuosi, eli toisena vuonna hinta on 122 ja kolmantena 244 dollaria. Mikäli asiakas hyppää mukaan ohjelmaan kesken kaiken, hän joutuu maksamaan myös aiempien vuosien päivitykset, eli esimerkiksi toisena vuonna mukaan lähtevälle hinta on ensimmäisestä vuodesta 183 dollaria ja toisesta eli samalla viimeisestä 244 dollaria. Windows 365 -asiakkaat saavat ESU-päivitykset Windows 10 -koneilleen ilmaiseksi, kun niitä käytetään virtuaalisen Windows 11 -järjestelmän käyttöön pilvessä.

Lähde: Microsoft

This site uses XenWord.
;