Ominaisuus on tuttu Xbox Series -konsoleista, joilla se on niittänyt kiitosta toimiessaan oikein.

Microsoft esitteli Xbox Series -konsoleiden yhteydessä Auto HDR:ksi ristimäänsä teknologiaa, joka päivitti automaattisesti vanhoja SDR-pelejä HDR-värimaailmaan. Nyt sama teknologia tuodaan myös PC-puolelle.

DirectX Developer Blogin tuoreen postauksen mukaan Auto HDR on tuotu tänään Windows Insider -käyttäjille. Tarkemmin Windows Insider -käyttäjien on oltava Dev Channel -päivityssyklissä, mutta ominaisuus valuu luonnollisesti myös muihin päivitystasoihin myöhemmin.

Auto HDR ominaisuus toimii oletuksena DirectX 11- ja 12 -rajapintoja käyttävillä SDR-peleillä, mutta ainakin toistaiseksi yhteensopivien pelien lista on rajoitettu eikä blogipostaus paljasta tällä hetkellä listaa peleistä, joissa ominaisuus toimii. Auto HDR:n tulos ei luonnollisestikaan vastaa kehittäjien käsin tuunaamaa HDR-värimaailmaa, mutta ominaisuus on kerännyt kehuja ainakin Xbox-puolella, vaikka luonnollisestikaan ominaisuus ei kaikkien pelien kanssa toimi oikein.

Windows Insider -käyttäjät saavat ominaisuuden käyttöön Windows 10:n asetusten Windows HDR Color settings -sivulta, kunhan käytössä on HDR:ää tukeva näyttö. Mukana on myös demokäyttöön tarkoitettu puolen ruudun tila, jossa vasen puoli ruudusta renderöidään normaalisti ja oikea puoli Auto HDR:llä. Ominaisuuden saa käyttöön komentokehotteen kautta seuraavalla käskyllä:

reg add HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\GraphicsDrivers /v AutoHDR.ScreenSplit /t REG_DWORD /d 1

Pois jaetun ruudun demo-ominaisuuden saa muutoin samalla käskyllä, mutta ”add” korvataan ”delete”:llä.

Auto HDR vaatii jonkin verran suorituskykyä grafiikkaohjaimelta, mutta Microsoftin mukaan sen ei pitäisi vaikuttaa pelien suorituskykyyn merkittävästi.

Lähde: DirectX Developer Blog

This site uses XenWord.
;