Sets-ikkunointijärjestelmä mahdollistaa usean eri ohjelman ajamisen saman ikkunan eri välilehdissä.

Microsoft on kertonut tuovansa Windows Insider -käyttäjillä lähitulevaisuudessa kaksi odotettua uudistusta. Ensimmäisen on jo Fall Creators Updateen odotettu Timeline- eli Aikajana-ominaisuus ja jälkimmäinen sekä kenties mielenkiintoisempi on täysin uusi Sets-ikkunointijärjestelmä.

Sets-ikkunointijärjestelmä muuttaa ohjelmien ajamista siten, että voit avata useita eri ohjelmia ja tiedostoja saman ikkunan erillisiin välilehtiin. Microsoftin esimerkissä käyttäjä avaa Wordin ja sen rinnalle OneNote-, selain- ja PowerPoint-välilehdet. Kun koko ikkuna suljetaan ja käyttäjä avaa kyseisen Word-tiedoston uudelleen, Windows kysyy, haluaako käyttäjä avata myös muut samassa ikkunassa olleet välilehdet tai osan niistä. Toistaiseksi ei ole varmuutta, vaatiiko uusi ikkunointijärjestelmä tukea ohjelmilta suoraan, vai toimiiko se ohjelmasta riippumatta automaattisesti.

Microsoft tulee julkaisemaan Sets-ikkunointijärjestelmän aluksi vain osalle Windows Insider -käyttäjiä tutkiakseen tarkemmin ihmisten käyttötottumuksia ja koko järjestelmän toimivuutta. Kun yhtiö on tutkinut Sets-käyttäjien käyttötottumuksia ja vertaillut dataa perinteisen järjestelmän käyttäjiin kylliksi, se tulee julkaisemaan ominaisuuden kaikkien kokeiltavaksi.

Timeline-ominaisuus ei sinänsä ole enää uusi tuttavuus, sillä sitä esiteltiin jo aiemmin tänä vuonna pidetyssä Build-tilaisuudessa. Käytännössä ominaisuus mahdollistaa tiedostojen ja muiden aktiviteettien tutkimisen ja etsimisen päivämäärien perusteella. Ominaisuus julkaistaan seuraavassa Windows 10:n Fast Ring 1 -koontiversiossa.

Lähde: Microsoft

This site uses XenWord.
;