Windows 10 Mobile ei saa enää uusia ominaisuuspäivityksiä.

Microsoftin mobiilikäyttöjärjestelmästä vastaava Joe Belfiore on vahvistanut Twitterissä, ettei Windows 10 Mobilen kehittäminen ole enää yrityksen fokuksessa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, ettei käyttöjärjestelmälle ole enää luvassa uusia ominaisuuksia, eikä markkinoille ole luvassa uusia sitä käyttäviä mobiililaitteita. Tulevaisuudessa Microsoft tukee Windows 10 Mobilea lähinnä yrityskäyttäjille suunnattujen bugikorjausten ja turvallisuuspäivitysten muodossa.

Belfioren mukaan Microsoft on tehnyt paljon töitä sovelluskehittäjien kannustamiseksi, mutta käyttäjäpohja on kutistunut liian pieneksi, jotta yrityksillä olisi kiinnostusta panostaa Windows Mobile -sovellusten kehittämiseen. Belfiore sanoo Microsoftin maksaneen ja jopa tehneen sovelluksia toisten yritysten puolesta, mutta sekään ei ole lopulta riittänyt. Belfiore paljastaa yhdessä twiiteistään, että hän on henkilökohtaisesti vaihtanut Androidiin sovellus- ja laitevalikoiman monipuolisuuden vuoksi. Microsoft aikookin keskittyä mobiilipuolella ohjelmistojensa tarjoamiseen Android- ja iOS -alustoille, kuten Edge-selaimen tuore lanseeraus osoittaa.

Windows 10 Mobilen viimeiseksi ominaisuuspäivitykseksi jäänee tuore Fall Creators Update, joka koostuu lähinnä yleisparanuksista ja bugikorjauksista. Uusiin ominaisuuksiin lukeutuvat mm. Continuumin näyttönäkymän kääntömahdollisuus, uusimmat emoji-päivitykset, kaksivaiheinen todennusmekanismi yrityskäyttäjille sekä VPN ja AppLocker toimintaparannukset.

Lähteet: Windows Central (1)(2)

This site uses XenWord.
;