Microsoft esitteli Surface Book -hybridikannettavansa jo puolisentoista vuotta sitten ja nyt laite saadaan vihdoin myös Suomessa kauppoihin. Myynti alkaa huhtikuun 20. päivä.

Microsoft esitteli Surface Bookin lokakuussa 2015 ja se sai osakseen pieniä rautapuolen päivityksiä vuotta myöhemmin viime lokakuussa. Päivityksen myötä Core i7 -mallit saivat merkittävästi lisää grafiikkasuorituskykyä sekä paremman akunkeston. Suorituskykypäivityksen myötä myös näytönohjaimen jäähdytystä parannettiin, joka näkyy hieman paksunnetussa näppäimistöosassa.

Muistin virkistämiseksi Surface Book on Microsoftin Surface-malliston hybridikannettava, jota voidaan irrotettavan näyttöosan (ns. Clipboard) ansiosta käyttää myös taulutietokoneena. Surface Bookissa on magnesiumrunko sekä erikoisella ”muscle wire lock” -lukitusmekanismilla varustettu saranarakenne. Laitetta markkinoidaan erityisesti tehokäyttäjille ja ammattikäyttöön. Koneen mukana toimitetaan myös Surface-kosketuskynä, joka tukee 1024 eri painetasoa. 13,5-tuumaisen PixelSense-näytön tarkkuus on 3000 x 2000 pikseliä.

Surface Bookin sisältä löytyy Intelin Skylake-prosessoreita Core i5- ja -i7-versioina. Edullisin Core i5 -malli käyttää integroitua Intel HD Graphics 520 -näytönohjainta, mutta 500 euroa kalliimmassa versiossa on jo tuplatun tallennustilan ohella GeForce GTX 950M -erillisnäytönohjain. Kalliimmissa Core i7 -versioissa näytönohjaimena on kahden gigatavun GDDR5-muistilla varustettu GeForce GTX 965M. RAM-muistia on tarjolla 8 tai 16 gigatavua ja SSD-tallennustilaa on mallista riippuen 128 – 1024 Gt. Core i5 -malleissa akunkestoksi luvataan 12 tuntia ja Core i7 -malleissa 16 tuntia. Käyttöjärjestelmänä kaikissa Surface Bookeissa on Windows 10 Pro.

Surface Bookin hinnat alkavat Suomessa 128 Gt SSD-asemalla ja kahdeksan gigatavun RAM-muistilla varustetun Core i5 -version 1699 eurosta ja päätyvät huippuvarustellun Core i7 -version 3999 euroon. Koneet ovat ennakkotilattavissa välittömästi.

Lähteet: lehdistötiedote, Microsoft

This site uses XenWord.
;