Toistaiseksi modaajat ovat onnistuneet saamaan vain neliytimiset Coffee Lake -prosessorit toimimaan ASRockin 100- ja 200-sarjan piirisarjoihin perustuvilla emolevyillä.

Intelin julkaistua Coffee Lake -prosessorit LGA1151-kannalle, mutta vain uusille 300-sarjan piirisarjoille ja samalla estäen vanhempien LGA1151-prosessoreiden toiminnan uusilla emolevyillä aiheutti viime vuonna pienimuotoisen kohun. Sittemmin jotkut modaajat ovat onnistuneet saamaan Coffee Lake -prosessorit toimimaan ainakin jollain tasolla myös vanhemmilla piirisarjoilla.

Overclock.net-sivuston keskustelualueen käyttäjät rootuser123, LittleHill, dsanke, elisw, Mov AX ja 0xDEAD ovat työskennelleet ahkerasti saadakseen Coffee Lake -prosessorit toimimaan paremmin vanhemmilla piirisarjoilla.

Edistystä onkin tapahtunut ja modaajat ovat muun muassa selvittäneet, että Intel käyttää ohjelmistopohjaisia ratkaisuja estääkseen prosessoreiden toiminnan ”väärällä” piirisarjalla. Modaajien mukaan Intelin ratkaisu yhteensopivuuden estämiseksi rakentuu prosessorin mikrokoodista, integroidun grafiikkaohjaimen UEFI GOP -ajurista ja Intel Management Enginen elementeistä.

Korvaamalla edellä mainitut elementit Coffee Lake -yhteensopivilla versioilla modaajat ovat onnistuneet parantamaan uusien prosessoreiden toimintaa vanhemmilla emolevyillä ja poistamaan useita yhteensopivuusongelmmia. Modausporukka on myös julkaissut tarpeelliset ohjeet ja tiedostot kaiken kansan saataville.

Modatessa on aina syytä muistaa, ettei takuu kata modattuja kokoonpanoja millään tasolla. Toistaiseksi modaukset on osoitettu toimiviksi vain neliytimisillä Coffee Lake -prosessoreilla ja ASRockin 100- ja 200-sarjojen emolevyillä.

Lähde: Overclock.net, TechPowerUp

This site uses XenWord.
;