Vuotokuvien myötä Ryzen 7 2700X varmistaa, ettei kaikki 2. sukupolven Ryzen-prosessorit tule toimimaan vain 200 MHz korkeammilla kellotaajuuksilla 1. sukupolveen nähden.

AMD valmistelee parhaillaan huhtikuun 12. päivä tapahtuvaa 2. sukupolven Ryzen-prosessoreiden julkaisua. Tulevat Ryzen-prosessorit tunnetaan myös Pinnacle Ridge -koodinimellä.

Pinnacle Ridge -koodinimelliset 2. sukupolven Ryzen-prosessorit tulevat olemaan maltillinen päivitys nykyisiin nähden. Prosessoreiden perusarkkitehtuuri on identtinen, mutta valmistusprosessi päivittyy GlobalFoundriesin 14 nanometrin FinFET-prosessista 12 nanometrin FinFET-prosessiksi. Lisäksi luvassa on ainakin päivittynyt, nopeampia muisteja tukeva muistiohjain ja Precision Boost 2 -teknologia.

Ensimmäiset konkreettiset Pinnacle Ridge -vuodot koskivat Ryzen 5 2600 -prosessoria, jonka perus- ja Boost-kellotaajuudet ovat parantuneet 200 MHz:illä Ryzen 5 1600 -prosessoriin verrattuna. Nyt nettiin on vuotanut myös Ryzen 7 2700X -mallin tietoja. Vuotojen alkuperäinen lähde on omaa YouTube-kanavaansa ylläpitävä Tum Apisak.

Tum Apisakin vuotamien kuvien perusteella Ryzen 7 2700X tuo mukanaan Ryzen 5 2600:aa suuremman päivityksen kellotaajuuteen. Edeltäjäänsä nähden prosessorin peruskellotaajuus on noussut 300 MHz:illä 3,7 GHz:iin. Myös Boost-kellotaajuus on kasvanut, mutta kahdessa julkaistussa kuvassa kellotaajuudet ovat eriävät: toisessa se on 4124 MHz ja toisessa 4200 MHz. Toistaiseksi ei ole selvää, miksi 3DMark on tunnistanut Boost-kellotaajuuden eri tavoin eri ajoilla, mutta se saattaa liittyä esimerkiksi Precision Boost 2 -teknologiaan.

Lähde: ComputerBase

This site uses XenWord.
;