Light pääsee yhteistyön myötä tarjoamaan puhelinvalmistajille omia monikamerajärjestelmien referenssitoteutuksiaan, jotka hyödyntävät Sonyn kamerasensoreita.

Light on tullut teknologiauutisointia seuraaville varmasti tutuista erikoisesta, lukuisiin sensoreihin perustuvasta L16-kamerastaan. Lightin kantavana ajatuksena oli tarjota järjestelmäkameroihin verrattavaa laatua pokkarikoossa hyödyntäen yhden suuren sensorin sijasta 16 pienemmällä sensorilla, jotka yhdessä muodostivat yhden 52 megapikselin otoksen.

Oman pokkarinsa lisäksi Light on vienyt teknologiaansa myös mobiilimaailman suuntaan. Esimerkiksi HMD Globalin tulevan Nokia 9:n huhutaan hyödyntävän nimenomaan Lightin teknologiaa viiden kameran ratkaisussaan.

Nyt Light on kertonut tehneensä yhteistyösopimuksen Sonyn kanssa. Sopimuksen mukaan Light voi markkinoida Sonyn sensoreita hyödyntävää referenssiratkaisuaan eri OEM-valmistajille. Referenssialustaan kuuluu Sonyn sensoreiden lisäksi yhtiön oma Light-kuvaprosessori, josta on saatavilla maksimissaan 6, 16 tai 18 sensoria tukevat versiot. Yhtiön uutiskuvanakin nähtävissä renderöinneissä esiintyy kaksi neljän, yksi kuuden ja yksi yhdeksän sensorin kameraratkaisulla varustettua referenssipuhelinta, joista yhdeksän sensorisesta versiosta on nähty myös alla oleva valokuva.

Lightin mukaan ensimmäisenä teknologiaa tullaan näkemään neljää tai useampaa kameraa käyttävissä puhelimissa ja yhtiö uskoo pääsevänsä julkaisemaan lisää yhteistyöuutisia lähitulevaisuudessa. Toistaiseksi yksikään laitevalmistaja ei ole ilmoittanut käyttävänsä Lightin teknologiaa puhelimissaan. Light tulee osallistumaan ensi viikolla pidettäviin MWC-messuihin, jossa nähdään myös keynote-esitys yhtiön toimitusjohtajalta.

Lähteet: Light, Lehdistötiedote, Digital Trends

This site uses XenWord.
;