Kokoonpanon jäähdytys on toteutettu kotelon yläosaan sijoitetulla massiivisella jäähdytysrivastolla.

Varsin tuntemaon MonsterLabo on esitellyt Computex-messuilla Seasonicin osastolla mielenkiintoista prototyyppivaiheessa olevaa The First -koteloratkaisuaan, joka pitää sisällään passiivisen jäähdytysratkaisun SSF-kokoonpanolle. Pohjamuodoltaan kotelo on neliömäinen ja tyypiltään tornimallinen. Ulkokuoret ovat alumiinia ja sisärunko terästä.

Kotelon sisällä on paikat mini-ITX-emolevylle, jopa 270 mm pitkälle näytönohjaimelle, ATX- tai SFX-virtalähteelle, yhdelle 3,5 tuuman asemalle sekä kolmelle 2,5 tuuman asemalle. Sekä näytönohjain että prosessori ovat yhteydessä pitkillä lämpöputkilla (6 kpl per jäähdytyskohde) samaan kotelon yläosan kattavaan jättikokoiseen ja rakenteeltaan harvaan jäähdytysrivastoon. Ratkaisun kerrotaan kykenevän jäähdyttävän passiivisena jopa 200 watin lämpökuorman sekä kotelon pohjaan asennetun tuulettimen avustuksella jopa 300 watin kuorman.

Kotelo saattaa ehtiä markkinoille vielä tämän vuoden puolella. Sen tarkka hinta ei ole vielä tiedossa, mutta arvio liikkuu 300-400 dollarin haarukassa.

Lähteet: Facebook, SweClockers, TechPowerUp

Kuvat: Sweclockers

This site uses XenWord.
;