Firefox Reality pyrkii muun muassa tarjoamaan käyttäjälle mahdollisuuden siirtyä netin 3D- ja virtuaalitodellisuussisältöjen ja perinteisten verkkosivujen välillä.

Mozilla on julkaissut oman näkemyksensä virtuaalitodellisuuteen suunnitellusta selaimesta. Firefox Reality -nimeä kantava selain on nyt saatavilla HTC:n Viveportille, Oculukselle ja Googlen Daydreamille.

Mozillan mukaan Firefox Reality on suunniteltu muun muassa mahdollistamaan saumaton siirtyminen lisätyn todellisuuden ja virtuaalitodellisuuden sekä perinteisen netin välillä. Navigoinnin helpottamiseksi selain tukee hakutoimintoja puheohjauksella, jolloin käyttäjän ei tarvitse olla esimerkiksi näppäimistön ääressä tai käyttää ohjaimia kirjoittaakseen hakuparametrit virtuaalinäppäimistöllä.

Tehdäkseen selaimesta houkuttelevamman vaihtoehdon sen oletusruutu tarjoaa käyttäjälle lukuisia lisättyä todellisuutta ja virtuaalitodellisuutta hyödyntäviä pelejä, verkkosivustoja ja muuta vastaavaa sisältöä. Mozilla tekee tiivistä yhteistyötä kehittäjien kanssa pitääkseen tarjonnan tuoreena ja kiinnostavana.

Firefox Realityn pohjana on yhtiön Quantum-renderöintimoottorin mobiiliversio. Itse selaimen ensimmäinen versio on kuitenkin varsin riisuttu ja esimerkiksi tuki kirjanmerkeille, 360-asteen videoille, tilien liittämiselle selaimeen ovat tulossa mukaan vasta myöhemmissä versiopäivityksissä. Yhtiön mukaan selaimen 1.1-versio onkin jo ihan nurkan takana.

Firefox Reality Viveportille on ladattavissa Viveportin omasta kaupasta selaimen omalla nimellä.

Lataa Firefox Reality Oculukselle täältä

Lataa Firefox Reality Daydream-laitteille täältä

Lähde: Mozilla

This site uses XenWord.
;