MEG Ai1300P PCIE5 on samalla yhtiön ensimmäinen MEG-sarjan virtalähde.

Emolevyvalmistajasta tietokonemaailman liki joka lokeroon lonkeronsa ulottanut MSI on julkistanut uutta rautaa virtalähdemarkkinoille. Yhtiön MEG-sarjan ensimmäinen virtalähde Ai1300P PCIE5 on sen mukaan maailman ensimmäinen täysin ATX 3.0- ja PCIe 5.0 -standardeja tukeva virtalähde.

MSI MEG Ai1300P PCIE5 on nimensä mukaisesti 1300 watin virtalähde, joka tukee ATX 3.0:aan kuuluvaa uutta PCI Express 5.0:n 12VHPWR-lisävirtaliitintä. 16- eli 12+4-pinninen lisävirtaliitin mahdollistaa jopa 600 watin kulutuksen näytönohjaimelle tai muulle laitteelle. Liitin on toteutettu MSI:n mukaan virtalähteessä natiivisti eikä matkalla ole minkäänlaisia adaptereita, kuten ilmeisesti joissain ensimmäisissä 12VHPWR-toteutuksissa.

PCI-SIG:n mukaan näytönohjaimet voivat kuluttaa enimmillään jopa kolminkertaisesti virallisen kulutuksensa ja MSI onkin varautunut virtalähteellään jopa 1800 watin piikkiarvoihin. Virtalähde on läpäissyt myös Intelin testit, joissa virtalähteen on kestettävä tiettyjä aikoja 120, 160, 180 ja 200 %:n rasitusta eli MEG Ai1300P:n tapauksessa 2600 wattia. Yhtiö nostaa lisäksi esille toimivat ylijännite- ja -virtasuojansa ja ATX 3.0:n muita vaatimuksia esimerkiksi virtalähteen kytkentänopeuksien suhteen.

Sellaiset pienet yksityiskohdat, kuin virtalähteen tarkat ominaisuudet, hinnat ja aikataulut jäivät MSI:ltä valitettavasti mainitsematta. Markkinointimateriaaleista nähdään kuitenkin 80 Plus Platinum -sertifikaatti, mahdollisuus valita yhden tai useamman 12 voltin linjan (rail) välillä ja reaaliaikainen virtalähteen tietojen seuranta. Liitinpatteristoon kuuluu 12VHPWR:n lisäksi kuusi 8-pinnistä PCIe-lisävirtaliitintä, kaksi 8-pinnistä prosessorin lisävirtaliitintä, ATX-virtaliittimet emolevylle sekä neljä 6-pinnistä paikkaa SATA- ja Molex-virtajohdoille.

Lähde: MSI

This site uses XenWord.
;