3DMark on Futuremarkin kehittämä suorituskykytestien perhe, jonka muista testeistä on julkaistu Extreme-versiot jo aiemmin.

Kotimainen testiohjelmistojen veteraani, nykyisin UL-konserniin kuuluva Futuremark on ilmoittanut päivittävänsä 3DMark Time Spy -testin ajan vaatimusten mukaiseksi Extreme-versioksi. Time Spy on 3DMark-testiperheen DirectX 12 -suorituskykyä mittaava osa.

3DMark Time Spy Extreme on suunnattu lähinnä huippupelikoneiden testaamiseen. Testi pyörii 4K UHD -resoluutiolla, mutta ei vaadi sitä tukevan näytön käyttöä. Ainoa perusversiosta poikkeava vaatimus on vähintään 4 gigatavun muistilla varustettu näytönohjain.

Kenties mielenkiintoisempi päivitys tapahtui Time Spyn prosessoritesteihin. Futuremarkin mukaan yhtiö on suunnitellut koko prosessoritestin uudelleen, jotta se osaa hyödyntää kahdeksaa tai useampaa prosessoriydintä kunnolla. Uutta on myös tuki tuoreimmille käskykantalaajennoksille, kuten AVX2:lle. Futuremarkin mukaan Time Spy Extremen prosessoritesti on kolme kertaa raskaampi kuin Time Spyn prosessoritesti.

3DMark Time Spy Extreme -päivitys julkaistaan 11. lokakuuta.

Lähde: Futuremark

This site uses XenWord.
;