ThinkPad X1 Fold tarjoaa 16-tuumaisen taittuvan OLED-näytön.

Meneillään olevat IFA-messut ovat tuoneet mukanaan ennestään varsin tuntemattoman tuotekategorian, nimittäin taittuvanäyttöiset taulutietokoneet Windows-käyttöjärjestelmällä. Uutisoimme jo aiemmin Asuksen Zenbook 17 Fold OLED:sta ja sittemmin myös Lenovo on esitellyt tuuman pienemmän ThinkPad X1 Foldin.

ThinkPad X1 Fold on 16-tuumaisella OLED-näytöllä varustettu taulutietokone, joka taittuu keskeltä kannettavan tietokoneen kaltaisesti kaksin kerroin. Valmistajan mukaan kyseessä on maailman kevein 16-tuumainen kaupallinen kannettava tietokone, sillä taittuvan rakenteensa myötä valmistaja lupaa kokonaisuuden olevan perinteisiä 13-tuumaisia kannettavia tietokoneita pienempi.

Näytön resoluutio on 2024 x 2560 ja sen maksimikirkkaudeksi luvataan 600 nitiä (cd/m2). ThinkPad X1 Foldin sisuksissa on Intelin 12. sukupolven U-malliston Core-prosessori ja maksimissaan 32 Gt LPDDR5-RAM-muistia.

Pelkän kosketusnäytön lisäksi Lenovo mahdollistaa taulutietokoneensa ohjaamisen myös erikseen myytävällä Bluetooth-yhteyttä käyttävällä TrackPoint-näppäimistöllä sekä tasohiirellä. Näppäimistölisäosan voi joko kiinnittää magneettisesti tietokoneen alempaan näyttöpuoliskoon tai käyttää irrallaan, mikäli näytön koko pinta-alan haluaa käyttöönsä.

Lenovo ThinkPad X1 Foldin myynti alkaa marraskuun 2022 lopussa. Laitteen suositushinta tulee olemaan 2999 euroa ennen arvonlisäveroa.

Lähde: Lenovo

This site uses XenWord.
;