Näytönohjainten myynnit ovat olleet viimeksi näin matalalla 90-luvulla, kun niiden myynnit ylipäätään alkoivat nousemaan miljooniin myytyihin kortteihin.

Näytönohjainten myynnit ovat sakanneet kryptolouhinnan suosion romahdettua ja koronakaranteenien loputtua. Vuoden ensimmäinen neljännes toistaa samaa tuttua kaavaa ja myynnit jatkavat edelleen laskuaan.

Erillisnäytönohjainten myynnit laskivat vuoden ensimmäisellä ennätyksellisen alas, vaivaiseen 6,3 miljoonaan näytönohjaimeen. Luku on pienin millekään neljännekselle ainakin sitten vuoden 2006. Neljänneksittäisiä myyntilukuja löytyy nihkeästi tuota aiemmalta ajalta, mutta vuosittaisia toimituksia katsellessa yhtä matalia myyntejä pitänee etsiä jostain 90-luvun alkumetreiltä ajalta ennen 3D-kiihdytystä.

Vuoden ensimmäisen neljänneksen 6,3 miljoonaa toimitettua näytönohjainta on 12,6 % vähemmän, kuin neljännestä aiemmin, ja jopa 38,2 % vähemmän kuin vuotta aiemmin. AMD:n toimitukset laskivat 7,5 % viime neljänneksen nähden ja NVIDIAn 15,2 %. Intelin toimituslukujen muutoksista ei tiedotettu. Markkinaosuuksissa NVIDIAn osuus tippui 86 %:sta 83,7 %:iin, AMD:n pysyi ennallaan 12 %:ssa ja Intelin osuus kaksinkertaistui 4 %:iin.

Myös integroidut näytönohjaimet sisällään pitävissä luvuissa trendi oli sama. GPU-toimitukset laskivat 14 % viime neljänneksestä ja jopa 43 % vuoden takaisesta. Tarkemmin lukua peratessa työpöytänäytönohjainten toimitukset laskivat 40 ja mobiilinäytönohjainten 45 %. Markkinaosuuksissa AMD kasvatti osuuttaan prosenttiyksiköllä 13 %:iin, NVIDIA kahdella 19 %:iin ja Intelin laski vastaavasti kolmella prosenttiyksiköllä 68 prosenttiin.

Lähde: Jon Peddie Research (1), (2)

This site uses XenWord.
;