Tekoälykiihdyttimen prototyypin on määrä olla valmis jo vuoden 2025 keväänä ja massatuotannon pitäisi käynnistyä saman vuoden syksynä vuoden 2026 datakeskusten tarpeisiin.

SoftBankin toimitusjohtaja Masayoshi Son on tehnyt 10 biljoonan jenin eli yli 59 miljardin euron aloitteen tehdäkseen yhtiöstä merkittävän tekijän tekoälymarkkinoilla. Yhtenä osana tätä projektia kerrotaan olevan uudet tekoälyprosessorit, jotka kehitetään Armin toimesta.

Japanilainen Nikkei kertoo Armin perustavan oman tekoälyosastonsa, jonka tavoitteena tulee olemaan oman tekoälykiihdyttimen kehittäminen. Sen prototyypin odotetaan valmistuvan jo ensi vuoden keväänä ja massatuotannon syksyllä.

Ilmeisesti tarkoituksena on valmistuttaa piirit suoraan itse puolijohdevalmistajilla sen sijasta, että se perinteisemmin lisensoisi valmiita ytimiä tai arkkitehtuurin kolmansille osapuolille varsinaisten tuotteiden kehittämiseksi. Kun piirien massatuotanto on saatu käymään sujuvasti SoftBank tulee harkitsemaan tekoäly-yksikön irrottamista omaksi tytäryhtiökseen irti Armista.

SoftBank aikoo ottaa tulevat tekoälykiihdyttimet käyttöön myös itse ja se suunnittelee parhaillaan useiden datakeskusten perustamista ympäri maailman. Ensimmäiset datakeskukset yhtiön omilla kiihdyttimillä on tarkoitus saada valmiiksi jo vuonna 2026. Datakeskukset eivät ole ikinä energiapiheimmästä päästä, joten maailmanluokan yhtiö on nähnyt asianmukaiseksi laajentaa toimintaansa myös sähköntuotannon puolelle. Se aikoo rakentaa datakeskuksiaan varten sekä tuuli- että aurinkovoimaloita ja pitkällä tähtäimellä pidetään silmällä fuusioteknologioitakin.

Lähteet: Tom’s Hardware, Nikkei

This site uses XenWord.
;