Microsoftin tuleva Creators Updaten varhaiset koontiversiot ovat parhaillaan Windows Insider -jäsenten testattavana. Yhtiö on kertonut, että päivitys tullaan julkaisemaan kevään aikana, mutta ei ole paljastanut sen tarkempaa julkaisuajankohtaa. Alun perin huhuttiin, että Windows 10:n lopullinen versio tulisi olemaan 1703, mikä viittaisi julkaisuun maaliskuussa. Sittemmin huhuissa on pyörinyt sen sijasta versiosta 1704, mikä viittaa huhtikuun puolella tapahtuvaan julkaisuun.
Brad Sams kertoi jo CES-messujen aikaan Twitterissä Dellin edustajan paljastaneen julkaisun todellakin tapahtuvan huhtikuussa, mutta asialle ei saatu suoraa varmistusta muualta. Nyt huhtikuun julkaisua voidaan pitää kuitenkin jo käytännössä varmana, sillä myös Fitbit on kertonut suoraan julkaisun tapahtuvan silloin.
Windows 10 Creators Update tuo mukanaan etenkin sisällöntuottajille suunniteltuja muutoksia, uusia ominaisuuksia ja päivityksiä. Mukana on esimerkiksi uusi 3D Paint -ohjelma ja tuki 3D-elementeille Office-ohjelmissa ja sisäänrakennettu tuki Beam-streamauspalvelulle. Lisäksi päivityksessä saadaan uusia tietoturvaa parantavia ominaisuuksia, käyttöjärjestelmän ulkonäön muokkaamista helpottavia muutoksia sekä yhteydenpitoa helpottava mahdollisuus liittää tehtäväpalkkiin tärkeimpiä kontakteja.
Lähde: TechAmok
Tulikin uutena tietona tuo, että buildinumero kertoo ajankohdan, kuten Catalyst-ajureissa aikanaan.
Ei buildinumero/koontiversio vaan ihan vaan versio, esim nyt on Windows 10 ver 1611 (2016, marraskuu) mutta buildi 14393.xxx
Tämä ominaisuus on Microsoftin mukaan siirretty vasta seuraavaan ("Redstone 3") julkaisuun ensi syksylle, eli eivät kaiketi ehdi saada vielä tähän versioon valmiiksi.
"As we shared at our event in October, we’re excited to bring your people to the front and center of your computing experience in Windows with the My People experience. Our goal with Windows is to deliver experiences you’ll love and we’ve made the decision to hold this feature for the next major update to Windows."
Jostain syystä oma win10 on edelleen sitä mieltä että 1511 on tuorrein versio, eikä windows updaten kautta saa uudempaa.
Voit päivitää myös ohjelmalla, päivitä tämä kone.
Tee kuitenki varmuukopiot tärkeistä tiedostosta.
https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10/
Oletko muutellut Windowsin asetuksia jollain ohjelmalla? Joidenkin asetusten muuttaminen estää tuon päivityksen löytymisen ja asentumisen. Tai sitten vaan haet sen manuaalisesti ja asennat itse.
Onhan windows palomuuri service päällä, jos sen sammuttaa niin nämä päivitykset eivät asennu.
Itse asiassa nykyinen versio on 1607 (Anniversary Update). Versiota 1611 ei ole olemassa, taidat sekoittaa edelliseen 1511 versioon? Lisäksi huomionarvoista on se, että version 1507 tuki on loppumassa 26.3.2017
Windows 10 v1607 media now available
Eli jos tietoturvapäivityksiä tekee mieli, niin parin kuukauden sisään kone on päivitettävä vähintään versioon 1511.
Niinpäs tarkoitankin, taisi olla johdot solmussa aivoissa.
Odotan taas innolla kun tämän pääsee asentelemaan…. Kun tossa pari päivää sitten tein yhteen koneeseen puhtaan asennuksen ja jonkin päivityksen jälkeen näemmä metro ohjelmista eroon pääseminen on tehty hankalammaksi.
Aikaisemmin kun ne poisti ja se oli siinä.
Nyt kun ne poisti niin tulivat parin minuutin viivellä takas (kasa uusiakin mitä ennen ei ole tullut esim Facebook appi).
Nuketin sitten kaiken DWS:llä (Destroy Windows 10 Spying). No tulivat taas kaikki takas hetken kuluttua.
Sitten CCleanerilla poistin kauppapaikan ym. kahteen kertaan ennen kuin se lopetti noitten asentamisen koneelle.
Eli odotan mitä kaikkea tuo uusi versio tuo tullessaan ja kuinka vaikea niistä on päästä eroon mitä ei halua koneelle.
En ole mitään 3:n osapuolen softia käyttänyt windowssin asetusten säätämiseen. Lähin mikä tuohon viittaisi olisi classic shell, mutta tuskimpa se päivityksiin vaikuttaa.
Kyllähän sieltä silloin tällöin jotain päivityksiä tulee, mutta kyllä tämä on 1511 kuten winver väittää (toiseen koneeseen tullut päivitys ja käyttöliittymään on tullut pientä lisää jota ei tässä toisessa koneessa ole).
Kiitos. Täytyypä kokeilla. Yritin ladata päivityksen erikseen m$ sivuilta, mutta jotain se valitti ettei ollut yhteensopiva vaikka latasin 64b version päivityksestä. Odotan varmaan tuon 17xx julkaisua niin tulee sekin sitten samalla, jos se ei onnistu niin vedän puhtaan asennuksen. Eipä ole moista ongelmaa ollut aiemmissa windowsseissa… tai ylipäätään missään muussakaan käyttiksessä mitä olen käyttänyt
Viitaten tähän keskusteluun: Itselleni pukkasi vasta muutama päivä sitten tuoAnniversary-päivitys ja päivitin. Käytössäni on HP:n läppäri SSD-levyllä ja Win 10 Pro. Näissä voi olla siis mallikohtaisia eroja, missä vaiheessa pistävät jakeluun. Ainakin läppäripuolella. Anniversaryllä kun oli SSD-levyjen kanssa ongelmia, niin ehkä ei ole ihan hirveän nopealla tahdilla laitettu jakeluun. Veikkaisin, että tietokonevalmistajillakin on tässä oma sanansa sanottavana.
Omallekin koneelle tuli päivitys joskus torstaina/perjantaina (spekseissä oleva kone). Palautti samalla taas turhat sovellukset ja oletusohjelmat ja muutti joitain asetuksia. :beye:
Jos on jotain asennettu toiselle kovolle niin se on saattanu failata sen asennuksen joskus muutamia kertoja ja blacklistannu sen niinko itelle teki. Steamin poisto D: asemalta korjas ongelman.
Minulle on käynyt yhden kerran noin, en tiedä mistä syystä. Ne appsit asentuvat automaattisesti, kun versiopäivityksen jälkeen ensimmäisen kerran loggaa sisään. Ehkä niiden asennusprosessi oli vielä jotenkin kesken kun aloin poistelemaan niitä, ja asentuivat poiston jälkeen saman tien uusiksi.
Seuraavaan versiopäivitykseen on muistaakseni lupailtu, että tieto poistetuista appseista säilyisi muistissa ja niitä ei asennettaisi uudelleen.
Millainen rauta?
Suhteellisen vanhaa rautaa: Asuksen X38 Maximus Extreme emo, QX9650 CPU, 8GB muistia, 290 raato, intelin 160GB SSD ja X540-T2 verkkokortti. Voi toki olla jotain tuollaista TheMellin heittämää syytä kun lähes kaikki softat/tiedostot on NAS:lla ja tuo verkkolevy näkyy iscsi levynä w10:ssä.