Italiaan sijoitettava supertietokone tulee tarjoamaan noin 10 exaFLOPSia laskentatehoa FP16-tarkkuudella.

NVIDIA on panostanut etenkin tekoälylaskentaan merkittävästi viimevuosina. Nyt yhtiö on ilmoittanut hankkeesta rakentaa maailman tehokkain tekoälysupertietokone yhteistyössä italialaisyliopistoista muodostuvan CINECA-konsortion kanssa.

NVIDIAn ja CINECAn supertietokone on ristitty Leonardoksi ja sen rakentaminen toteutetaan yhteistyössä ranskalaisen Atosin kanssa. Supertietokone perustuu Atosin BullSequana XH2000 -nodeihin, jotka rakentuvat neljästä NVIDIAn Ampere-arkkitehtuurin laskentapiiristä ja yhdestä Intelin tarkemmin määrittelemättömästä prosessorista. Yhteyksistä on vastuussa Mellanox HDR 200 Gb/s InfiniBand -verkko.

Yhteensä koko supertietokoneessa tulee olemaan lähes 14 000 GPU:ta. NVIDIA ei ole tarkantanut, mistä piireistä tarkemmin on kyse, mutta todennäköisimmin ne ovat laskentakäyttöön suunnattuja A100-piirejä. Koko supertietokoneessa tulee olemaan laskentatehoa noin 10 exaFLOPSia FP16-tarkkuudella. NVIDIA ei ilmoittanut supertietokoneen FP32-laskentatehoa, joten sen vertailu muiden supertietokoneiden teoreettiseen laskentatehoon ei tällä onnistu tällä haavaa.

Lähde: NVIDIA

This site uses XenWord.
;