SR Display mahdollistaa stereokooppisen 3D-mallin katselun eri kulmista ilman mitään lisälaitteita seuraamalla käyttäjän silmien sijaintia ja renderöimällä kohteen käyttäjän katseen kannalta oikeasta kulmasta.

Sony on julkaissut mielenkiintoisen uuden näyttöteknologian. Spatial Reality Display mahdollistaa 3D-kuvien tarkastelun ilman erillisiä laseja tai muita vastaavia lisälaitteita.

Spatial Reality Display perustuu Sonyn Eye-Sensing Light Field Display -teknologiaan (ELFD). Näyttö on kooltaan 15,6-tuumainen ja se tarjoaa käyttäjälle täyden 4K-resoluution. Näytön päälle on asennettu mikrokokoisia linssejä, jotka jakavat kuvapisteen oikealle ja vasemmalle silmälle, jolloin erillisiä stereoskooppisia laseja tai vastaavia ei tarvita. Lisäksi näytöstä löytyy High-speed Vision Sensor -sensori, joka tarkkailee käyttäjän silmien sijaintia kaikissa kolmessa ulottuvuudessa, jotta kuva renderöidään oikeasta kuvakulmasta käyttäjään nähden.

Käytetyt teknologiat asettavat näytölle kuitenkin myös rajoitteita. Näyttöä voi käyttää vain yksi käyttäjä kerrallaan ja katseluetäisyyden on oltava 30 – 75 senttiä. Katselukulmat ovat niin ikään varsin rajallista: 20 astetta ylös, 40 astetta alas sekä 25 astetta vasemmalle ja oikealle. Näyttö liitetään tietokoneeseen HDMI-liittimellä sekä USB 3.2 Gen 1 Type-C -liittimellä.

Sonyn lehdistötiedotteen mukaan sen ohjelmistokehityskitti on yhteensopiva Unity- ja Unreal Engine -pelimoottoreiden kanssa, mikä helpottaa näytön käyttöönottoa erilaisissa projekteissa. Yhtiön mukaan näyttöä on testikäytetty muun muassa autoteollisuudessa ja elokuvamaailmassa.

Sony SR Display saapuu myyntiin marraskuun aikana. Yhtiö on hinnoitellut sen teknologiaan nähden verrattain järkevältä kuulostavaan 4999,99 dollariin.

Lähde: Lehdistötiedote, Sony

This site uses XenWord.
;