NVIDIAn GeForce RTX 20 -sarjan kannettaviin suunnatuissa malleissa on yhtä paljon CUDA-ytimiä kuin työpöytämalleissakin, mutta niiden kellotaajuudet jäävät matalammiksi.

NVIDIA julkaisi tänään GeForce RTX 2060:n lisäksi myös RTX 20 -sarjan näytönohjaimet kannettaviin tietokoneisiin. Tuttuun tapaan näytönohjaimista tulee saataville perus- ja Max-Q-versiot ja valinta niiden välillä jää kannettavan valmistajan harteille.

GeForce RTX 20 -sarjan kannettaviin suunnatut versiot perustuvat samoihin siruihin, kuin työpöytäversiotkin. GeForce RTX 2080:ssa on 2944, RTX 2070:ssa 2304 ja RTX 2060:ssa 1920 CUDA-ydintä. Erot työpöytä- ja mobiilimallien välillä jäävätkin siten kellotaajuuksien varaan. Voit lukea mallien tarkemmat tiedot uutisen taulukoista. Max-Q-malleissa käytetään matalammalle kellotettuja versioita grafiikkapiireistä, mikä laskee samalla niiden TDP-arvoja.

Ominaisuuksiltaan näytönohjaimet vastaavat täysin työpöytäversioita. Näytönohjainten säteenseurantasuorituskyky riippuu paitsi grafiikkapiiristä, myös sen kellotaajuudesta. NVIDIAn mukaan GeForce RTX 2080:n kannettaviin suunnattu versio on kuitenkin nopeampi, kuin GTX 1080:n työpöytäversio.

NVIDIAn mukaan GeForce RTX 20 -sarjan grafiikkapiireillä varustetut kannettavat tulevat saataville 29. tammikuuta ja niiden hintataso on luonnollisesti vaihteleva.

Lähde: NVIDIA GeForce RTX 20 -series

This site uses XenWord.
;