GeForce MX -sarja on perustunut tyypillisesti vanhempiin arkkitehtuureihin, mutta NVIDIAlle uuden PCIe 4.0 -tuen myötä MX450 näyttäisi tekevän tähän poikkeuksen.

NVIDIA on julkaissut kaikessa hiljaisuudessa uuden sukupolven GeForce MX -näytönohjaimen kannettaviin. MX-sarjan näytönohjaimet ovat tyypillisesti olleet aiempiin sukupolviin perustuvia, mutta uusi MX450 näyttäisi tekevän tähän poikkeuksen.

GeForce MX450 on NVIDIAn ensimmäinen PCI Express 4.0 -standardia tukeva näytönohjain. Oletettavasti se on suunnattu pian julkaistaviin Tiger Lake -kannettaviin, sillä AMD päätti jättää Renoir-APU-piiristä pois tuen PCIe 4.0 -standardille ja pysyä 3.0:ssa pienentääkseen piirin tehonkulutusta.

Valitettavasti muilta osin MX450:n tekniset ominaisuudet ovat vielä pääosin tuntemattomia. Sen tuotesivuilla listataan tuki GDDR5- ja GDDR6-muisteille, mutta esimerkiksi käytetystä grafiikkapiiristä, CUDA-ydinten määrästä tai muusta vastaavasta ei ole mainintaa. Sivuilla ei ole myöskään mitään suorituskykygraafeja.

GeForce MX450 tukee tuttuja NVIDIAn teknologioita kuten Optimus, CUDA ja GPU Boost. Sen DirectX 12 -tuki yltää DX12 Feature Level 12_1 -tasolle, eli se ei tue DirectX 12 Ultimaten uusia ominaisuuksia. Lisäksi NVIDIA on rajoittanut OpenCL-tuen edelleen 1.2-tasolle.

Lähde: NVIDIA

This site uses XenWord.
;