Saksalainen ComputerBase-sivusto on testannut M.2 SSD -asemien lämpötiloja ja vaikutusta suorituskykyyn markkinoilta löytyvillä jäähdytysratkaisuilla.

Olemme aikaisemmin uutisoineet io-techissä GamersNexus-sivuston tekemästä testistä, jonka mukaan MSI:n M.2 Shield -jäähdytyslevy nosti testissä olleen HyperX Predator M.2 SSD:n lämpötilaa alapuolelta mitattuna.

ComputerBase-sivusto on ajanut lämpötilatestien rinnalle myös suorituskykymittaukset ja verrannut, miten eri jäähdytysratkaisut vaikuttavat kahden M.2 SSD:n suorituskykyyn.

5 minuutin testijaksossa Samsungin 950 Pro- ja Patriot Hellfire -M.2 SSD:itä rasitettiin Iometer 1.1.0 -sovelluksella. Lämpötilamittaukset suoritettiin kokoonpano kotelon sisälle asennettuna M.2 SSD:t ilman jäähdytystä, MSI:n M.2 Shield -jäähdytyslevyllä sekä Alphacoolin HDX M.2- ja Aqua Computerin kryoM.2 evo -jäähdytyksillä.

Testeissä ainoastaan Aqua Computerin kryoM.2 evolla jäähdytettynä kumpikaan M.2 SSD ei alkanut rasituksessa throttlaamaan eli niiden tiedonsiirtonopeus ei laskenut. Alphacool HDX M.2:lla thrttolausta ei tapahtunut Samsungin 950 Prolla, mutta Patriot Hellfirella lämpötila nousi yli 80 asteeseen ja suorituskyky laski.

Molemmat M.2 SSD:t suoriutuivat rasitustestistä MSI:n M.2 Shield -jäähdytyksellä paremmin kuin ilman jäähdytystä. Samsung 950 Prolla throttlaus alkoi M.2 Shieldillä 52 sekuntia ja Patriot Hellfirellä 65 sekuntia myöhemmin kuin ilman jäähdytystä.

Testien perusteella on selvää, ettei MSI:n M.2 Shield ole täydellinen jäähdytysratkaisu M.2 SSD -asemille. Lyhyessä 5 minuutin kuormitustestissä M.2 SSD:t olivat kuitenkin suorituskykyisempiä M.2 Shieldillä jäähdytettynä kuin ilman jäähdytystä.

Lähde: ComputerBase

This site uses XenWord.
;