NVIDIAn päätös lopettaa tuki Kepler-arkkitehtuurin mobiilinäytönohjaimille ei tule näillä näkymin vaikuttamaan työpöytäversioiden ajuritukeen.

Näytönohjaimet ovat siitä onnellisessa asemassa, että tyypillisesti niiden ajurituki on aktiivista ja sitä jatketaan useita vuosia. NVIDIAn leirissä viimeisin ajurituen lopetus osui viime vuoden huhtikuulle, kun yhtiö lopetti tuen vuonna 2010 esitellylle Fermi-arkkitehtuurille.

NVIDIA on nyt ilmoittanut lopettavansa tuen Kepler-arkkitehtuuriin perustuville mobiilinäytönohjaimille. Alun perin huhtikuussa 2012 julkaistu arkkitehtuuri kattaa yhtiön mobiilinäytönohjaimet GeForce 600 -sarjasta 800-sarjaan asti ja täydellinen lista malleista on saatavilla NVIDIAn tukisivuilta. Mobiilinäytönohjainten ajurituen lopettaminen ei tule vaikuttamaan Kepler-arkkitehtuuriin perustuvien työpöytänäytönohjainten tukeen.

Toinen leikkuukirveen alle joutuva ominaisuus on 3D Vision. Yhtiön oma 3D-totetutus vaatii erillisen tuen näytöltä ja sen tuki uusille peleille on ollut lähihistoriassa verrattain heikolla tasolla: Joko tukea ei ole tullut lainkaan, tai sen taso on ollut usein heikko. Muita 3D-puolen muutoksia on televisioiden kanssa käytettävän 3DTV Play -ominaisuuden integrointi ajureihin erillisen latauksen sijasta.

Sekä Kepler-mobiilinäytönohjainten että 3D Visionin tuki päättyy viimeisten Release 418 -ajureiden julkaisun yhteydessä tulevan huhtikuun aikana. Molemmille luvataan kuitenkin vielä kriittiset tietoturvapäivitykset huhtikuuhun 2020 asti.

Lähteet: NVIDIA (1), (2)

This site uses XenWord.
;