Toimitusjohtaja Jensen Huang on pitänyt perinteisesti keynote-esityksen GTC-tapahtumassa, mutta digitaaliseksi siirretyn keynoten sijasta tänä vuonna saadaan joukko uutisjulkaisuja sekä konferenssipuhelu sijoittajille.

Maailmalla jylläävä koronavirusepidemia on aiheuttanut jo useiden tekniikka-alan messujen siirtymisen tai peruuntumisen. NVIDIA ehti muiden joukossa jo perua tälle kuulle suunnatun GTC-konferenssin (GPU Technology Conference), mutta nyt suunnitelmiin on tullut jo uusi muutos.

NVIDIA aikoi järjestää tämänvuotisen GTC-tapahtuman 22. – 26. päivä kuluvaa kuuta San Josessa Yhdysvalloissa. Reilu viikko sitten 2. maaliskuuta yhtiö ilmoitti peruvansa tapahtuman koronavirusepidemian vuoksi ja järjestävän sen sijasta GTC Digital -tapahtuman verkossa. GTC Digital -tapahtuman piti pitää sisällään kaikki, mitä GTC:ssä pitikin esitellä, mutta digitaalisessa muodossa.

Nyt NVIDIA on ilmoittanut uudesta muutoksesta suunnitelmiin. GTC Digital tullaan järjestämään kuten yhtiö aikoikin, mutta ilman yhtä merkittävää osuutta. NVIDIAn toimitusjohtaja Jensen Huangin perinteinen keynote-esitys on nimittäin joutunut nyt leikkuupölkylle. Sen sijasta NVIDIA aikoo julkaista joukon uutisia asioista, joita keynotessa oli tarkoitus esitellä. Sen jälkeen yhtiö tulee pitämään sijoittajille suunnatun konferenssipuhelun Huangin kanssa, mitä pääsee kuuntelemaan kuka tahansa.

Netin keskustelupalstoilla on odotettu GTC-tapahtumaa innokkaasti, sillä NVIDIAn uskotaan julkaisevan tapahtumassa Ampere-koodinimellisen arkkitehtuuriin korvaamaan Volta-arkkitehtuurin laskentakortit sekä mahdollisesti myös Turing-arkkitehtuurin näytönohjaimet. Tähän mennessä varmoja vuotoja on kuitenkin vain jättimäisestä 128 SM-yksikköä sisältävästä laskentapiiristä, mutta huhuja koko malliston osalta riittää senkin edestä.

Kerro kommenteissa, uskotko keynoten peruuntumisen samalla tarkoittavan Amperen esittelyn siirtoa ainakin mahdollisten pelimallien osalta, vai tuleeko NVIDIA asettamaan uuden arkkitehtuurinsa parrasvaloihin ilman keynote-esitystä?

Lähde: NVIDIA

This site uses XenWord.
;