Tapahtumassa juhlistetaan GPU:n 21-vuotispäiviä ja pelimaailmaa, minkä lisäksi Huangin odotetaan julkistavan uuden sukupolven GeForce-näytönohjaimet.

NVIDIA julkaisi 31. elokuuta 1999 GeForce 256:n, ensimmäisen GPU:ksi kutsutun grafiikkapiirin. Eilen yhtiö julkisti UltimateCountdown-hashtagin saattelemana 21 päivän laskurin tuntemattomaan tapahtumaan, mikä osuisi GF256:n vuosipäivälle.

Nyt NVIDIA on julkaissut myös varsinaisen laskurin, joka samalla osoitti aiempien tulkintojen osuneen hieman sivuun. Laskuri päättyy vasta 1. syyskuuta, jolloin kello 19.00 Suomen aikaa Jensen Huang pitää virtuaalisen keynoten NVIDIAn erikoistapahtumassa, mikä tekee suorat viitteet GF256-tapahtumaan hieman erikoisiksi.

Käytännössä #UltimateCountdown viittaa uusien Ampere-arkkitehtuuriin perustuvien GeForce-näytönohjainten julkistustilaisuuteen. Toistaiseksi on vielä auki, onko kyseessä vain julkistustilaisuus, vai tuleeko yhtiö tuomaan ensimmäiset mallit myös myyntiin samalla rysäyksellä. Tyypillisesti näytönohjainten julkistuksesta menee viikko tai muutama siihen, että näytönohjaimet saapuvat oikeasti kuluttajien ostettaviksi.

Tällä hetkellä ei myöskään tiedetä, tuleeko yhtiö esittelemään kerralla koko sarjan, vai julkaistaanko ensin vain kourallinen huippumalleja. Esimerkiksi nykyisessä Turing-sukupolvessa NVIDIA esitteli alun perin 20. elokuuta RTX 2070-, 2080- ja 2080 Ti -mallit, mutta yksikään niistä ei saapunut heti myyntiin. RTX 2080:n myynti aloitettiin 20. syyskuuta, 2080 Ti:n 27. syyskuuta ja 2070:n 17. lokakuuta.

Lähde: NVIDIA (1), (2)

This site uses XenWord.
;