NVIDIAn Jensen Huangin mukaan RTX 3080- ja RTX 3090 -näytönohjainten kysyntä on niin valtavaa, ettei yhtiö kykene vastaamaan siihen ainakaan tämän vuoden aikana.

NVIDIA pitää parhaillaan verkossa virtuaalista GTC-tapahtumaansa, jossa se on julkaissut muun muassa uudet RTX A6000 -näytönohjaimet ammattilaiskäyttöön. Samasta tapahtumasta on kuitenkin kuulunut myös negatiivisempia uutisia näytönohjainten saatavuuden osalta.

NVIDIAn toimitusjohtaja Jensen Huang on kertonut GTC-julkaisujen kysymysosiossa yhtiön odottavan GeForce RTX 3080- ja RTX 3090 -näytönohjainten kysynnän ylittävän saatavuuden koko loppuvuoden ajan. Uutinen on myrkkyä monille ennakkotilaajille, jotka ovat toivoneet julkaisun ongelmien selvittyä tilanteen paranevan nopeasti myös näytönohjainten saatavuuden osalta.

Huang kuitenkin painottaa, että kyse ei ole niinkään näytönohjainten liian pienestä saatavuudesta, vaan liian suuresta kysynnästä. Hänen mukaansa toimitukset sujuvat normaalisti ja suuren kysynnän yksinkertaisesti ylittäneen yhtiön jo valmiiksi suuret odotukset menekistä. Huangin mukaan yhtiö ei olisi todennäköisesti edes voinut vastata koko kysyntään, vaikka se olisi tiennyt sen etukäteen.

Tom’s Hardwaren raportin mukaan Huang ei erikseen kommentoinut tulevan GeForce RTX 3070:n julkaisua tai tulevaa saatavuutta. Yhtiön uskotaan siirtäneen näytönohjaimen julkaisua juuri varastojen kasvattamiseksi, mutta ainakin Tom’s Hardware epäilee sen suosion olevan vielä isoveljiäänkin kovempaa. Tämä tietäisi huonoa toistaiseksi edullisinta Ampere-näytönohjainta pukinkonttiin toivoville.

Lähde: Tom’s Hardware

This site uses XenWord.
;