Viimeisimpien tietojen mukaan Turing saattaa olla Volta uusissa vaatteissa ja ensimmäisen mallin julkaisua povataan elokuun lopulle.

NVIDIAn seuraavan sukupolven näytönohjainten ympärillä on riittänyt huhuja ja väitettyjä vuotoja jo pidemmän aikaa. Viime aikoina huhumylly on vain kiihtynyt ja mukaan on liittynyt myös käytännössä varmoja huijauksia.

Ensimmäinen huomionarvoinen tiedonjyvä tulee HWiNFOn uutisvirrasta, jossa kerrotaan seuraavan HWiNFO-version tuovan mukanaan tuen GV102- ja GV104-grafiikkapiireille. Käytännössä tämä tarkottaisi tällä hetkellä ”Turing”-koodinimellä tunnetun arkkitehtuurin olevan todellisuudessa Volta, jonka ensimmäinen variantti julkaistiin jo yli vuosi sitten toukokuussa 2017.

Viimeisin julkaisuaikatauluja koskeva vuoto tulee Gamer Meldiltä, joka kertoo saaneensa käsiinsä NVIDIAn AIB-partnerin ja jälleenmyyjän välisen sähköpostin. Suuri osa sähköpostista on sensuroitu ja sen aitoutta on muutoinkin mahdotonta varmistaa, mutta sen aikataulut sopivat sinänsä hyvin aiempiin huhuihin. Samassa sähköpostissa mainitaan myös, että julkaisua olisi siirretty alkuperäisestä aikataulusta myöhemmäksi GeForce 10 -sarjan varastojen suuruuden vuoksi.

Gamer Meldin mukaan ensimmäinen GeForce 11 -sarjan näytönohjain tulee olemaan GTX 1180 ja se julkaistaisiin 30. elokuuta. Kuukautta myöhemmin 30. syyskuuta olisi vuorossa GTX 1170 ja ”GTX 1180+”, joka saattaisi viitata AIB-valmistajien omaan suunnitteluun perustuviin, useimmiten valmiiksi ylikellotettuihin näytönohjaimiin, ja GTX 1160:n julkaisu jätettäisiin joululahjakauden kynnykselle 30. lokakuuta.

Gamer Meldin kertomat julkaisuaikataulut sopivat hyvin useimpiin loppukevään ja kesän huhuista, joissa on puhuttu juurikin syysjulkaisusta. Sitä vastaan omalla tahollaan sotii sen sijaan DigiTimesin viimeisin raportti, jonka mukaan TSMC odottaisi merkittäviä tuloja NVIDIAn uuden sukupolven grafiikkapiirien tuotannosta, mutta vasta vuoden viimeisellä neljänneksellä. Mikäli julkaisuaikataulut pitävät paikkaansa, on piirit olleet tuotannossa jo hyvän aikaa. Lisäksi huomionarvoista on se, että samalla YouTube-kanavalla on lukuisia muita videoita väitettyine julkaisuaikatauluineen unohtamatta muita huhuvideoita tulevien näytönohjainten ja muiden komponenttien ympäriltä.

Nettiin ilmestyi hiljattain myös väitetty 3DMark-tulos GTX 1170:llä, mutta se on lähes varmuudella väärennös. Oletusta väärennöksestä tukevat mm. näytönohjaimen tunnistuminen oikein ennen julkaisua ja virallista (julkista) ajuritukea, väitetyn tuloksen puuttuminen 3DMarkin tulostietokannasta vaikka kuvassa näkyy nimenomaan online-tulos, epäilyttävän korkeat GPU-kellotaajuudet ja katsantokannasta riippumatta väärät muistikellotaajuudet sekä tietenkin se, että kyseessä on valokuva näytöstä, jossa väitetty tulos on, ei kuvankaappaus.

Kirsikaksi kakun päälle VideoCardz on twiitannut eilen NVIDIAn pitäneen AIB-partnereilleen seuraavan sukupolven näytönohjaimiin liittyviä tapaamisia.

This site uses XenWord.
;