Koteloistaan parhaiten tunnettu NZXT on tätä nykyä kilpailijoidensa tavoin laajentanut toimintaansa komponentteihin ja oheislaitteisiin. Nyt yhtiö on päivittänyt näppäimistö- ja hiirivalikoimaansa toisen sukupolven malleilla.

Ensimmäisen sukupolven NZXT Function -sarjaan kuului kolme mallia, mutta toiseen sukupolveen lähdetään ainakin näin alkuun vain kahdella mallilla, täyskokoisella ja MiniTKL:llä. MiniTKL poikkeaa tavanomaisista TKL-näppäimistöistä siten, että kaikki näppäimet on tiivistetty yhteen, kun tavallisessa TKL:ssä on käytännössä vain pätkäisty numpad irti. NZXT:n uudet näppäimistöt tukevat jopa 8000 hertsin päivitystaajuutta.

Function 2 -näppäimistöt on varustettu yhtiön omilla lineaarisilla ja esivoidelluilla Swift Optical -kytkimillä, joille luvataan 0,2 millisekunnin vasteaika ja 100 miljoonan painalluksen elinikä. Näppäinten kytkentäsyvyys on säädettävissä joko 1 tai 1,5 mm:n syvyyteen ja ne vaativat 40 g:n painallusvoiman. Näppäimistö tukee hotswap-vaihdettavia kytkimiä ja paketissa tulee mukana myös neljä 35 g:n ja 45g:n painallusvoimaa kysyviä kytkimiä, mikäli käyttäjä haluaa tiettyihin näppäimiin erilaisen tuntuman.

Näppäinhatut ovat kaksoisvalettua PBT-muovia ja ne loistavat luonnollisesti kytkinten RGB-valaistuksessa. Trendeistä poiketen NZXT on sijoittanut mediarullan ja -kytkimet näppäimistön vasempaan päätyreunaan.

Näppäimistön kansilevy on valmistettu jopa 3 mm paksusta alumiinista ja pitkien näppäinten vakauttajat ovat tukevasti kiinni kansilevyssä. Sisäpuolelta löytyy puolestaan kaksi ääntä vaimentavaa kerrosta ja piirilevyn takapuoli on teipattu, minkä pitäisi tehdä näppäimistön ääniprofiilista miellyttävämpi.

Lift-sarjan toinen tuleminen panostaa keveyteen ja näppäimistöjen tapaan korkeaan 8000 hertsin päivitystaajuuteen. Lift 2 -hiirestä on Function 2 -näppäimistöjen tapaan kaksi versiota, symmetrinen 58 gramman Symm ja ergonomisesti muotoiltu 61 gramman Ergo. Kumpikin on tarkoitettu oikeakätiseen käyttöön, sillä symmetrisenkin mallin peukalonäppäimet löytyvät hiiren vasemmalta puolen.

Lift 2 -hiirissä käytetään PixArtin 26 000 DPI:n optista PWM3395 sensoria, jonka luvataan kestävän mukana 650 IPS:n nopeuksissa ja 50 g:n kiihdytyksissä. Hiiren pitää liikkeessä PTFE-tassut ja mukana on myös NVIDIA Reflex -tuki.

NZXT Function 2 -näppäimistö on hinnoiteltu Suomessa 159,99 euroon täyskokoisena ja 149,99 euroon MiniTKL-kokoisena. Lift 2 -hiirten hinnat ovat puolestaan 59,99 euroa mallista riippumatta. NZXT:n virallisina edustajina Suomessa toimivat Jimm’s PC-Store ja Proshop. Sekä näppäimistöt että hiiret ovat saatavilla mustina ja valkoisina.

Lähteet: Sähköpostitiedote, NZXT (1), (2)