OnePlus on vahvistanut, ettei toissavuotiselle OnePlus 2 -puhelimelle ole luvassa Nougat-päivitystä aiemmista lupauksista huolimatta.

Uutisoimme io-techissä vajaa pari viikkoa sitten OnePlussan lupauksesta julkaista Android O -päivitys OnePlus 3/3T -malleille ja samalla kävimme läpi ristiriitoja OnePlus 2 -mallin päivityslupausten suhteen. Tuolloin OnePlussan asiakastuesta tihkuneiden tietojen perusteella OnePlus 2 -mallin Nougat-päivitys olisi lopullisesti peruttu, mutta tuolloin asiaan ei ollut vielä tarjolla virallista ratkaisua. Nyt OnePlus on kuitenkin vihdoin vahvistanut Android Authority -sivustolle aavistellut ikävät uutiset.

OnePlussalta saadun virallisen tiedon mukaan OnePlus 2 ei tule saamaan Nougat-päivitystä. Perustelut vaikuttavat vähintäänkin erikoisilta. Yrityksen mukaan asiakastuki on kertonut asiasta asiakkaille jo jonkin aikaa. OnePlussalta kerrotaan myös, että yritys on tyytyväinen siihen mitä he tekevät tällä hetkellä ohjelmiston saralla viitaten OnePlus 3 -mallien Android O -päivityslupaukseen. OnePlus 2:n jääminen ilman Nougatia ei ole yrityksen mukaan uusi uutinen ja se uskoo ihmisten olevan tietoisia asiasta.

Perustelu Nougat-päivityksen peruuntumiselle on varsin epäselvä: yrityksen mukaan OnePlus 2:ta tehdessä käytössä ei ollut nykyisen kaltaista ohjelmistoinfrastruktuuritiimiä. Tällä se viittaa ilmeisesti Hydrogen- ja Oxygen OS -kehitystiimien yhdistämiseen, jonka piti kuitenkin nopeuttaa päivitysten saapumista, ei peruuttaa niitä kokonaan. Perustelun logiikka on siis vähintänkin ontuva.

Kokonaisuudessaan OnePlus on hoitanut asiaa erittäin huonosti ja puutteellisen tiedottamisen myötä pitänyt toiveikkaana odottaneet asiakkaat pimennossa. Jos lupauksista ei ole pystytty pitämään kiinni, niistä olisi voinut edes tiedottaa vaikkapa foorumilla tai Twitterissä yhdellä yksinkertaisella viestillä. Toki ensisijaisesti on muistettava, että yritys ilmoitti viime kesänä julkaisevansa Nougat-päivityksen OnePlus 2:lle sekä lupasi sille myös alunperin 24 kuukauden päivitystuen, johon kuluttajien olisi pitänyt voida luottaa.

Lähde: Android Authority

This site uses XenWord.
;