Yhtiön mukaan sen uutuusteknologiat liki kaksinkertaistavat akkujen lataussyklien keston ja parantavat 65 watin lataustehokkuutta viidenneksellä.

Puhelinten lataustekniikat ovat keskittyneet viime vuodet lähinnä lataustehon kasvattamiseen. Oppon uutuusteknologiat keskittyvät sen sijasta ennen kaikkea turvallisuuteen.

Oppo on julkistanut uusia latausteknologioita, joita yhtiö tulee käyttämään vielä toistaiseksi nimeämättömissä tulevissa tuotteissaan. Yhtiön mukaan sen uudet rauta- ja tekoälyä hyödyntävät ohjelmistoratkaisut mahdollistavat jopa 1500 lataussykliä ennen kuin akun kapasiteetista on kadonnut 20 prosenttia. Verrokiksi nykypuhelimilla 20 % kapasiteetista katoaa jo noin 300-800 lataussyklin jälkeen.

Yhtiön uudet akut voivat pitää yksissä kuorissa kaksi solua, jotka toimivat toisistaan riippumatta ja ne on varustettu erillisellä sirulla, joka tarkkailee akun kuntoa esimerkiksi jännitteenseurannalla. Sirun avulla puhelin voi kertoa käyttäjälle, kun akku on syytä vaihtaa tai vähintään tarkistuttaa.

Älylataus puolestaan osaa säätää latausvirtaa dynaamisesti ja neuvotella parhaan mahdollisen jännitteen puhelimen, akun ja laturin ominaisuuksien ja tilanteen perusteella siten, että lämpötilat pysyvät ennalta asetetun rajan alapuolella. Yhtiön uusi matalan impedanssin sulakkeen puolestaan kehutaan jopa puolittavan sen lämmöntuoton.

Viimeisimpänä muttei vähäisimpänä uudistuksen Oppo ilmoitti aloittavansa gallium-nitridin (GaN) käytön myös puhelinten päässä. GaN:n käyttö piin sijasta mahdollistaa selvästi pienemmän ja vähemmän lämpöä tuottavan, tehokkaamman virranhallinnan. Yhdessä edellä mainitut teknologiat parantavat 65 watin lataustehokkuutta noin 20 %:lla.

Lähde: GSMArena

This site uses XenWord.
;