Olemme testanneet io-techissä pelinäyttöjä nyt reilun vuoden verran ja jatkuvasti kehittäneet niiden testirutiinia. Uusimpana päivityksenä tuleviin näyttötesteihin otetaan mukaan tee-se-itse-henkinen ratkaisu näytön sisääntuloviiveen eli input lagin mittaukseen. Sisääntuloviive tarkoittaa aikaa, joka näyttöpaneelilta kestää reagoida näytönohjaimelta tulevaan signaaliin.
Juotimme hiiren kytkimeen punaisen ledin, joka syttyy, kun hiiren nappia painetaan.
Testit suoritetaan Counter Strike: Global Offensive -pelissä kuvaamalla näyttöä 960 FPS:n suurnopeuskameralla ja laskemalla ledin syttymisestä kuluneet ruudut siihen asti, kun näytöllä ase reagoi hiiren napin painamiseen. Ruutujen lukumäärästä saadaan laskettua sisääntuloviive millisekunteina.
Näyttöjen sisääntuloviiveen mittaaminen todellisessa peliympäristössä on lukijalle helposti ymmärrettävä käytännön testi. Huomioimisen arvoista on, että mitattu tulos ei ole näytön absoluuttinen sisääntuloviive, vaan vertailukelpoinen tulos eri näyttöjen välillä meidän käyttämällä testilaitteistolla ja -konfiguraatiolla.
Näyttötesteissämme on mukana myös Spyder 5 Elite- ja Xrite i1 Display Pro -näytönkalibrointilaitteilla mitattuna väriavaruus, gammavastaavuus, väritarkkuus, kontrasisuhde, kirkkaus, mustan taso, valovuoto, väri- ja valotasaisuus. Lisäksi testeissä mitataan näyttöjen tehonkulutus ja UFO-testillä vasteaika.
Piti ihan selvittää, paljonko ledin syttymisaika on, ja tuolla on ainakin jotain:
data-unfurl="true" data-result-id="9748" data-url="https://electronics.stackexchange.com/questions/86717/what-is-the-latency-of-an-led" data-host="electronics.stackexchange.com" data-pending="true">
class="link link--external fauxBlockLink-blockLink"
target="_blank"
rel="nofollow noopener"
data-proxy-href="">
Lataa
electronics.stackexchange.com
Eli ledin syttymisnopeudella ei ole mitään merkitystä tällaisessa testissä. Edes loisteaineellisella (lähinnä valkoisilla) ei olisi, loisteaineettomilla vielä vähemmän.
Näytötkin huipuissaan yleensä 140 – 240 fps:n välillä, niin eiköhän 960 fps:n kamera riitä.
Tämä uusi testimetodi toivottavasti toimii hyvin ja kyseinen testi saa muuallakin ulkomaisissa sivustoissa huomioita.
Eivät ole enää meillä, vaan palautettu valmistajille.
data-unfurl="true" data-result-id="9901" data-url="https://www.androidauthority.com/real-960fps-super-slow-motion-999639/" data-host="www.androidauthority.com" data-pending="false">
class="link link--external fauxBlockLink-blockLink"
target="_blank"
rel="nofollow noopener"
data-proxy-href="">
Who actually has real 960fps super slow-motion recording?
data-onerror="hide-parent"/>
http://www.androidauthority.com
Samsung Galaxy Note 9 on käytössä eli aitoa 960 fps videots kuvaa :tup
Tässä yksi syistä miksi seuraan tätä sivustoa, kuunnellaan käyttäjiä. Upeaa toimintaa.
Kyllä tätä on jo paaaljon pidempään suunniteltu.
Jotta testimetodi pysyy pitkään "standardina" niin kannattaisiko hommata esim. GoPro kuvaamaan noita vai pysyykö Note 9 käytössä niin kauan kuin kestää? Ettei kuvauslaite vaihtelisi vuosittain.
Eiköhän pysy käytössä, se on siis tekstikappale Samsungilta.
Olipa hyvä, ettei tullut tuhottua Note9 puhelinta sitten kuitenkaan niissä Samsung Support Center -kuvauksissa, vaan ilmojen teillä olikin Note8 .
Kommentoi uutista tai artikkelia foorumilla (Kommentointi sivuston puolella toistakseksi pois käytöstä)
Lähetä palautetta / raportoi kirjoitusvirheestä