Ensimmäisen aallon PCI Express 4.0 -SSD-asemat käyttivät lähes poikkeuksetta Phisonin E16 -ohjainpiiriä. Yhtiö aikoo yrittää tempun toistamista myös PCI Express 5.0 -asemien kohdalla uudella E26:lla. PCIe Gen 5 kaksinkertaistaa väylien kaistan Gen 4:ään verrattuna.

Phison on ilmoittanut valmistaneensa onnistuneesti PCI Express 5.0 -standardia tukevan E26-ohjainpiirin testiversion. Ohjainpiiri valmistetaan 12 nanometrin valmistusprosessilla, mutta varsinaista valmistajaa ei ole kerrottu. E26 tullaan tarjoamaan valmiina mutta kustomoitavina M.2-, U.3-, E1.S- ja E3.S -alustoina siten, että ensimmäisten ohjainpiiriin perustuvien SSD-asemien pitäisi saapua markkinoille vuoden 2022 jälkimmäisellä puoliskolla.

Phisonin mukaan E26-ohjainpiiri hyödyntää Arm R5 -prosessoriytimiä ja CoXProcessor 2.0 -teknologiaa. Ohjainpiiri valmistetaan määrittelemättömän valmistajan 12 nanometrin valmistusprosessilla. Yhtiön mukaan se erottuu kilpailijoistaan kehittämällä itse enemmän ohjainpiiriensä IP-blokeista (Intellectual Property), kuin muut, sekä ohjaimen firmwaren aktiivisella kehitystyöllä jo FPGA-vaiheessa ennen piirin valmistumista.

Lähde: Phison