Proshop jatkaa GeForce RTX 30 -sarjan kohdalla aloittamaansa tapaa paljastaa tilaus- ja toimitustiedot näytönohjaimille, joiden kysyntä ylittää roimasti tarjonnan.

Syksyn näytönohjainjulkaisut ovat olleet kaikin puoli farssi ainakin saatavuuden osalta. NVIDIAn GeForce-julkaisujen mentyä penkin alle AMD:lle povattiin hyvää mahdollisuutta iskeä tiukkaan paikkaan, mutta uusien Radeoneiden saatavuus on sittemmin osoittautunut vähintään yhtä heikoksi.

Suomessakin toimiva tanskalainen Proshop julkaisi kuukausi GeForce RTX 3080:n julkaisun jälkeen listan, jossa se kertoi avoimesti GeForce-näytönohjainten tilaus- ja toimitustilastot. Nyt yhtiö on julkaissut vastaavan listan myös uusista Radeon-näytönohjaimista.

AMD julkaisi Radeon RX 6800- ja RX 6800 XT -referenssinäytönohjaimet myyntiin viikko sitten ja tänään vuorossa oli AIB-mallien julkaisu. Proshopin tilastojen mukaan se on saanut tähän mennessä käsiinsä vain PowerColorin näytönohjaimia: 100 RX 6800:sta ja 25 RX 6800 XT:tä. AIB-valmistajien omia malleja kauppaan ei ole toimitettu vielä lainkaan, mutta Asus on ehtinyt lähettämään jo matkaan kourallisen kortteja: 8x RX 6800 TUF OC, 5x RX 6800 Strix OC, 6x RX 6800 XT TUF OC ja 3x RX 6800 XT Strix LC OC. Gigabyte ja MSI eivät ole vielä edes paljastaneet omia hintojaan, minkä vuoksi yhtiö ei ole listannut niitä vielä myyntiin lainkaan.

Lähde: Proshop

This site uses XenWord.
;