Nintendo Switch -hybridikonsolin odotetaan nostavan yhtiön takaisin voiton tielle pettymykseksi osoittautuneen Wii U:n jälkeen.

Nintendon Switch on eräänlainen hybridikonsoli. Se toimii kannettavana käsikonsolina 6,2-tuumaisen 720p-näyttönsä voimin, mutta kotona se voidaan kytkeä telakkaan, jonka kautta laitteesta saadaan 1080p-signaali televisiolle. Joy-Con-ohjaimet kytkeytyvät tarpeen tullen kiinni itse konsoliin, mutta niitä voi käyttää myös irrallisina ohjaimina hieman Wiimoten ja sen nunchaku-lisäosan tapaan, tai välikappaleen avulla toisiinsa kytkettyinä.

Nyt Nintendon ensi kuussa virallisesti julkaistavasta konsolista on saatu joukko purkukuvia, jotka muun muassa Ars Technica on poiminut talteen kiinalaisesta Baidu-palvelusta.

Switchin sydämenä sykkii NVIDIAn valmistama Tegra X1 -järjestelmäpiiri. Järjestelmäpiirin on kerrottu olevan Nintendolle kustomoitu versio Tegra-arkkitehtuurista, mutta purkukuvien perusteella ainut ero esimerkiksi Shield TV:n käyttämään Tegra X1:een on piirin silkkipainettu nimi. Jotkut sivustot ovat spekuloineet piirin A2-merkinnän tarkoittavan sen eroavan merkittävästikin aiemmista Tegra X1 -piireistä, mutta perinteisesti kyseinen merkintä viittaa piirin steppingiin. Steppingissä numeron kasvaminen viittaa vain metallikerrosten muutoksiin, eli ns. respinniin. Myös uusimmat Shield TV -medialaitteet käyttävät A2-steppingin Tegra X1 -järjestelmäpiiriä.

Tegra X1:ssä on neljä Cortex-A57-ydintä, neljä Cortex-A53-ydintä ja Maxwell-arkkitehtuuriin perustuva grafiikkaohjain. Joidenkin raporttien mukaan Switchissä käytettäisiin vain piirin Cortex-A57-ytimiä, mutta tätä väitettä ei ole vielä kyetty varmistamaan. Grafiikkaohjaimessa on käytössä 256 CUDA-ydintä, 16 teksturointiyksikköä ja 16 ROP-yksikköä.

Nintendo Switchin prosessoriydinten on raportoitu toimivan aina 1020 MHz:n kellotaajuudella. Grafiikkaohjaimen ja muistiohjaimen kellotaajuudet riippuvat puolestaan konsolin käytöstä. Telakassa niiden kerrotaan toimivan 768 ja 1600 MHz:n ja kannettavana 307,2 ja 1331 MHz:n kellotaajuuksilla. Switchin kellotaajuudet ja siten raaka teho jäävät selvästi jälkeen NVIDIAn Shield TV -medialaitteesta.

Järjestelmäpiirin tukena on kaksi 2 gigatavun LPDDR4-muistipiiriä ja 32 Gt tallennustilaa. Tallennustila on purkukuvien mukaan erillisellä piirilevyllä, mikä mahdollistaa eri tallennuskapasiteetilla varustettujen mallien julkaisun pienellä vaivalla. Myös microSD-kortinlukija ja pelikorttien lukija ovat omilla erillisillä piirilevyillään, mikä helpottaa mahdollisia huoltotoimenpiteitä. Nintendo Switchin akun kapasiteetti on 4310 mAh.

This site uses XenWord.
;