Qualcommin XR1-järjestelmäpiiristä on tiputettu pois VR-laseille turhia ominaisuuksia, kuten modeemi.

Qualcomm on esitellyt omien sanojensa mukaan maailman ensimmäisen laajennetun todellisuuden (XR, eXtended Reality) sovellutuksille suunnitellun järjestelmäpiirin ja alustan. Qualcomm Snapdragon XR1 esiteltiin Augmented World Expo -messujen alla ja se on suunnattu astetta edullisempiin laitteisiin Snapdragon 845:n pysyessä suorituskykyisimpänä vaihtoehtona myös VR-laseille.

Snapdragon XR1 -järjestelmäpiiri noudattaa päällisin puolin samaa kaavaa kuin Qualcommin puhelimiin tarkoitetut järjestelmäpiirit. Piirin luonteesta johtuen siitä on voitu kuitenkin tiputtaa kokonaan pois osia kuten modeemi. Yhtiö ei paljastanut vielä järjestelmäpiirin tarkkoja teknisiä yksityiskohtia, kuten prosessoriydinten tyyppiä tai grafiikkapiirin kokoa.

Qualcommin lehdistömateriaalien mukaan järjestelmäpiiri mahdollistaa muun muassa 4K-tarkkuuden videotoiston, QHD+-tarkkuuden näytöt ja liikkeen seurannan kuudessa suunnassa (6DoF, Six Degress of Freedom). Yhtiö hyödyntää järjestelmäpiirissään nykytrendien mukaisesti myös tekoälyä ja koneoppimista. Prosessoriydinten tukena lukuja murksaavat Adreno-grafiikkaohjain ja Hexagon-vektoriprosessori, joka tunnettiin aiemmin DSP:nä. Yhdessä nämä kolme mahdollistavat lukujen murskaamisen INT8-, FP16- ja FP32-tarkkuuksilla.

Qualcomm ei paljastanut vielä, milloin Snapdragon XR1 -järjestelmäpiireihin perustuvia laitteita olisi lupa odottaa markkinoille tai edes milloin sen tarkat tekniset yksityiskohdat tullaan paljastamaan. Yhtiö kuitenkin kehaisi Metan, Viven, Vuzixin ja Picoaren työskentelevän jo XR1-alustan parissa.

Lähde: Qualcomm

This site uses XenWord.
;