Puhelinmaailmassa uusia puhelimia tulee jatkuvalla syötöllä, mikä nostaa järjestelmäpiirivalmistajien paineita tuoda niin ikään jatkuvasti uusia tuotteita. Nyt tuotekirjastoaan on päivittänyt Qualcomm, joka julkaisi ylempään keskiluokkaan sijoittuvan uuden Snapdragon-järjestelmäpiirin.

Uusi Snapdragon 732G perustuu samaan siruun, kuin vuotta vanhempi 730G. Valmistusprosessin kypsyessä Qualcomm on kuitenkin voinut nyt julkaista sirusta version korkeammilla kellotaajuuksilla. Snapdragon 732G:ssa kaksi Cortex-A76-pohjaista Kryo 470 -ydintä toimii nyt 100 MHz korkeammilla 2,3 GHz:n kellotaajuuksilla ja Adreno 618 -grafiikkaohjaimen nopeutta on saatu parannettua 15 %. Yhtiö ei kuitenkaan paljastanut grafiikkaohjaimen kellotaajuuksia.

Muilta ominaisuuksiltaan, kuten LTE-yhteydet tarjoavan X15-modeemi, Spectra 350 -kuvaprosessori, Hexagon 688 DSP (Digital Signal Processor) ja 8 nanometrin 8LPP-valmistusprosessin osalta järjestelmäpiiri on täysin identtinen 730G:n kanssa.

Snapdragon 732G tulee ensimmäisenä käyttöön näillä näkymin POCOn uudessa älypuhelimessa, mutta sen julkaisuaikataulusta ei ole vielä tarkempaa tietoa.

Lähde: Qualcomm