Tekoäly on vahvasti läsnä myös Snapdragon 7 -perheen uutuudessa, vaikkei tiivistetysti kerrotuissa tiedoissa mitään konkreettista sen puolen edistyksestä paljastunutkaan.

Qualcomm julkaisi hiljattain uuden Snapdragon 8s Gen 3 -järjestelmäpiirin ja heti perään luvassa on uutta yhtä pykälää alempaan kategoriaan. Snapdragon 7+ Gen 3:n kerrotaan olevan luokkansa tehokkain piiri tähän mennessä.

Qualcomm Snapdragon 7+ Gen 3 häivyttää osaltaan rajaa 7- ja 8-sarjojen välillä, sillä sen prosessorikonfiguraatio eroaa 8s Gen 3:sta mitä ilmeisimmin vain kellotaajuuksien osalta. Käytössä on yksi 2,8 GHz:n Cortex-X4-ydin, neljä 2,6 GHz:n Cortex-A720-ydintä ja kolme Cortex-A520-ydintä. Prosessorin kerrotaan olevan 15 % edeltäjäänsä nopeampi, kun GPU:n luvataan olevan jopa 45 % aiempaa tehokkaampi. Peleille lisäpuhtia lupaavat myös Game Post Processing Accelerator ja Adreno Frame Motion Engine 2, joita ei toki kuvailla sen tarkemmin. Koko piirin kenties merkittävin päivitys löytyy muistiohjaimesta, jonka leveys on tuplattu yhteensä 64-bittiin (neljä 16-bittistä LPDDR5X-muistikanavaa).

Modeemin virkaa hoitaa Snapdragon X63 5G RF -järjestelmä, joka tukee myös Wi-Fi 7 -teknologiaa HBS-tilan kera. Mukana on FastConnect 7800, joka tukee 3GPP Release 17 -tason 5G-ominaisuuksia. Kuvaprosessori sisältää mainosdian mukaan kolmen 18-bittisen linjan Cognitive ISP:n ja Snadpragon Low Light Vision -ominaisuuden hämäräkuvia parantamaan.

Snapdragon 7+ Gen 3 tukee 4K-näyttöjä maksimissaan 60 ja 1440p+-näyttöjä maksimissaan 120 hertsin vaihtelevalla virkistystaajuudella. Matalammilla resoluutioilla vaihtelevan virkistystaajuden rajat yltävät 1:stä 240 hertsiin asti.

Qualcommin uusi järjestelmäpiiri tulee löytymään lähikuukausina ainakin OnePlussan, realmen ja Sharpin tulevista puhelimista.

Lähde: Qualcomm

This site uses XenWord.
;