Aiemmin usean alan yrityksen yhteenliittymää Armin omistajaksi ovat ehdottaneet muun muassa Intel ja Samsung.

Armin kohtalo on herättänyt jo pitkään keskustelua sen nykyisen omistajan SoftBankin kerrottua aikeistaan myydä yritys. SoftBank pääsi sopimukseen kaupoista NVIDIAn kanssa, mutta kilpailuviranomaisten vastustuksen myötä kaupat eivät lopulta toteutuneet. NVIDIA-kauppojen kariuduttua SoftBankin suunnitelmissa on ollut Armin vieminen julkiseksi yhtiöksi pörssiin.

Jo aiemmin on ollut puhetta, että useat Armin asiakasyritykset ovat pohtineet mahdollisuutta, jossa useiden yritysten välinen konsortio ostaisi yhtiön. Nyt Qualcomm on nostanut ajatuksen jälleen pinnalle, ajatellen kilpailijoista koostuvan konsortion takaavan, ettei yksittäinen valmistaja voisi saada epäreilua kilpailuetua ohjaamalla Armia yksin haluaamansa suuntaan. Asiasta puhunut Qualcommin toimitusjohtaja Christiano Amon painotti kuitenkin samalla, ettei se ole ollut yhteyksissä SoftBankin kanssa asian suhteen.

Aiemmin konsortion puolesta ovat puhuneet jo muun muassa Intel ja Samsung. On kuitenkin vielä epäselvää, kuinka moni alan yritys olisi kiinnostunut lähtemään mukaan konsortioon. Moni kuitenkin pitää sitä ehdottomasti parempana vaihtoehtona, kuin julkisesti vaihdettavaa pörssiyhtiötä.

Lähde: Tom’s Hardware

This site uses XenWord.
;