Tunnistin sopii käytettäväksi myös taipuvanäyttöisissä laitteissa.

Qualcomm on esitellyt toisen sukupolven version näytön alle sijoitettavasta ultraäänisormenjälkitunnistimestaan. Sensori hyödyntää ultraääniaaltoja kolmiulotteisen kartan muodostamiseksi sormenpäästä. Tunnistin toimii kiinteän kerroksen, kuten näytön, lasin tai metallin läpi. Tunnistinalue on vain 0,2 mm paksu, joten se sopii käytettäväksi myös taipuisien näyttöjen kanssa.

Toisen sukupolven sensorin pinta-alaa (8 x 8 mm) on kasvatettu peräti 77 %, jotta käyttäminen olisi sujuvampaa. Ensimmäisen sukupolven toteutusta käyttäneet Samsungin puhelimet saivat kritiikkiä juurikin tunnistusalueen pienestä koosta. Tunnistuksen luvataan toimivan 50 % nopeammin sekä myös epäoptimaalisissa olosuhteissa, kuten märillä sormilla. Sensorin kerrotaan myös keräävän 1,7-kertaisesti dataa edellisen sukupolven toteutukseen nähden.

Qualcommin mukaan ensimmäiset toisen sukupolven tunnistinta käyttävät laitteet nähdään heti vuoden alussa, joten historia huomioiden on hyvinkin mahdollista että tekniikka on käytössä Samsungin torstaina julkaistavissa huippumalleissa.

Lähde: Qualcomm

This site uses XenWord.
;