Qualcommin uusi Snapdragon Wear 1200 -piiri tuo vähävirtaiset LTE-yhteydet puettaviin ja IoT-laitteisiin.

Qualcomm jatkoi eilen tuotejulkaisuja MWC Shanghai -tapahtumassa uuden Snapdragon Wear 1200 -piirin muodossa. Uutuuspiiri on suunnattu edullisempien hintaluokkien puettaviin laitteisiin sekä tietyn käyttötarkoituksen vähävirtaisiin IoT-laitteisiin, kuten parkkimittareihin tai teollisuussensoreihin. Piirin merkittävin uutuusominaisuus on moderneja vähävirtaisia LTE-tekniikoita tukeva modeemi.

1,3 GHz Cortex-A7-prosessorin, LTE-ominaisuudet, lähettimen, virranhallinnan, sensorihubin ja paikannusominaisuudet sisältävän piirin pinta-alaksi kerrotaan vain 79 neliömillimetriä, joka on 45 % vähemmän kuin Snapdragon Wear 1100 -piirissä. Snapdragon Wear 1200 tukee LTE-verkkoa hyödyntäviä uusia kapeakaistaisia eMTC- ja NB-IoT-yhteystekniikoita, joista ensin mainittu yltää 300 kbit/s latausnopeuksiin ja 375 kbit/s lähetysnopeuksiin. Piiri on myös laajennettavissa tukemaan Bluetoothia, WiFiä ja pikalatausominaisuuksia.

Uutuuspiiri on kaupallisesti saatavilla välittömästi. Piiriä tuskin tullaan näkemään Android-älykelloissa, sillä se on tarkoitettu Linux- ja ThreadX-pohjaisille laitteille, mutta sen sijaan sitä käytetään todennäköisesti fitness-rannekkeissa sekä vanhusten, lasten ja lemmikkien seurantalaitteissa.

Lähde: Qualcomm

This site uses XenWord.
;