Raspberry Pi 3 Model B:n päivitetty versio tuo mukanaan nopeamman prosessorin, WiFi:n ja langallisen verkkoyhteyden.

Raspberry Pi Foundation on julkaissut Pii-päivän (3.14 yhdysvaltalaisen järjestelmän mukaan) kunniaksi uuden version Raspberry Pi 3 Model B:stä, Model B+:n. Aikataulu sopii myös yhtiön normaaliin julkaisusykliin, jossa päivitetty versio tuotteesta julkaistaan pari vuotta alkuperäisen jälkeen.

Raspberry Pi 3 Model B+:n sydämenä sykkii Broadcomin BCM2837B0-järjestelmäpiiri. Järjestelmäpiiri sisältää neljä 1,4 GHz:n Cortex-A53-prosessoriydintä ja tuplaydinversion VideoCore IV -grafiikkaohjaimesta. Järjestelmäpiirin tukena on gigatavu LPDDR2-muistia ja tallennustilasta on vastuussa microSD-kortinlukija.

Raspberry Pin tuoreimman version verkkoyhteydet on toteutettu 2,4 ja 5 GHz:n WiFi 802.11b/g/n/ac- ja Bluetooth 4.2 -tuen sekä gigabitin Ethernet over USB 2.0 -verkko-ohjaimella (max. nopeus 300 Mbps). Piirilevyn liitinpuolelta löytyy yhteensä neljä USB 2.0 -liitintä, verkkoliitin, täyskokoinen HDMI-liitin, CSI- ja DSI-liittimet Raspberry Pi:n viralliselle kameralle ja kosketusnäytölle, 4-napainen liitin äänen ja komposiittivideon ulostulolle, 40-pinnin GPIO-pinnirivistö sekä 5V/2,5A:n tasavirtaliitin. Myös Power-over-Ethernet on tuettu, mutta se vaatii erillisen PoE HAT -lisäosan.

Raspberry Pi Model 3 B+ on tilattavissa Suomeen virallisesti RaspberryPi.dk-sivustolta 44,18 euron hintaan (+ postikulut 4,70 – 50,36 euroa toimitustavasta riippuen) ja ElectroKit-sivustolta 449 kruunun eli 44,30 euron hintaan (+ mahdolliset postikulut, jotka eivät käyneet suoraan ilmi). Mallin virallinen veroton suositushinta on 35 dollaria.

Lähde: Raspberry Pi

This site uses XenWord.
;