Googlen ja LG:n uusi OLED-paneeli on kooltaan 4,3-tuumainen ja sen pikselitiheys on peräti 1443 PPI.

Google ja LG ovat lyöneet hynttyynsä yhteen virtuaalitodellisuuden edistämiseksi. Yhtiöiden yhteistyöprojektina on kehitetty uusi näyttö, joka on suunnattu nimenomaan virtuaalilaseihin.

Googlen ja LG:n kehittämän näytön yksityiskohdat ovat toistaiseksi osittain hämäränpeitossa. Tällä hetkellä näytöstä tiedetään sen verran, että kyseessä on 4,3-tuumainen OLED-paneeli, jonka virkistystaajuus on 120 hertsiä ja jonka kokonaistarkkuus on 18 megapikseliä, jolloin pikselitiheydeksi muodostuu 1443 PPI. Verrokiksi esimerkiksi HTC Vive Pro -virtuaalilasien näyttöjen pikselitiheys on 615 PPI. Lisäksi näytön luvataan tarjoavan erittäin leveän näkökentän. Näytön resoluutioksi on arvioitu noin 5500×3000, mutta kuvasuhteesta riippuen se voi olla myös jotain ihan muuta.

Google ja LG tulevat esittelemään näyttöä ensimmäistä kertaa Display Week 2018 -tapahtumassa 22. toukokuuta. 20 minuuttia kestävän esityksen kuvauksessa kerrotaan, että näyttö hyödyntää valkoisia OLEDeja värifiltterin kera ja n-tyypin LTPS-alustaa (Low-Temperature Polycrystalline Silicon). Ratkaisun kerrotaan mahdollistavan elektronien nopeammat liikkeet tyypillisesti esimerkiksi mobiililaitteissa käytettäviin OLED-paneeleihin nähden. Lisäksi näyttö hyödyntää erikseen sille suunniteltua suuren kaistaleveyden tarjoavaa ohjainpiiriä.

Lähde: OLED-info

This site uses XenWord.
;