Reutersin saamien tietojen mukaan Huawei, Xiaomi, Oppo ja Vivo suunnittelevat oman yhteisen sovelluskauppa-alustan toteuttamista.

Reutersin lähteistään saamien tietojen mukaan kiinalaiset puhelinjätit Huawei, Xiaomi ja BBK Electronics (Oppo ja Vivo) ovat yhdistäneet voimansa yhteisen sovelluskauppa-alustan toteuttamiseksi. Yritysten yhteenlaskettu puhelinmyynti kattoi viimeisellä vuosineljänneksellä yli 40 % globaaleista älypuhelinmarkkinoista.

Reutersin tietojen mukaan hankkeen nimi on GDSA (Global Developer Service Alliance) ja sen tarkoituksena on helpottaa sovellusten, pelien, musiikin ja videoiden levittämistä Kiinan ulkupuolisille markkinoille. Tarkemmin ottaen yritykset suunnittelevat yhteistä ulkomaalaisille sovelluskehittäjille suunattua alustaa, jonka kautta sovellukset saisi ladattua samanaikaisesti kaikkien valmistajien omiin sovelluskauppoihin.

Reutersin tietojen mukaan alustan lanseerauksen oli alunperin tarkoitus tapahtua maaliskuussa, mutta koronavirusepidemia saattaa viivästyttää aikataulua. Xiaomin edustaja ei myöntänyt Reutersille Huawein osallisuutta projektissa tai tarkoitusta haastaa Googlen Play-kauppaa. Oppo ja Vivo eivät maininneet Huawein osallisuudesta ja Huawei kieltäytyi kommentoimasta asiaa. Analyytikoiden mukaan GDSA vahvistaa onnistuessaan merkittävästi kiinalaisyritysten neuvottelu- ja markkina-asemaa Googleen nähden.

Googlen Play-kauppa on tällä hetkellä ylivoimaisesti suurin Android-laitteille tarkoitettu sovelluskauppa 8,8 miljardin dollarin vuotuisella liikevaihdollaan. Google perii Play-kaupan myynneistä 30 %:n komission.

Lähde: Reuters

Kuva: Huawei

This site uses XenWord.
;