Turing Phone -puhelimien valmistaja jätti eilen konkurssihakemuksen Varsinais-Suomen käräjäoikeuteen.

Värikkäistä ja epäselvistä vaiheistaan tunnetuksi tullut älypuhelinvalmistaja Turing Robotic Industries on jättänyt keskiviikkona konkurssihakemuksen Varsinais-Suomen käräjäoikeuteen, kertoo paikallislehti Salon Seudun Sanomat.

TRI:n kerrotaan maksaneen yhteensä toista miljoonaa euroa vuokra-, sähkö-, lämmitys- ja muita kiinteistökuluja Salossa sijaitsevasta teollisuuskiinteistöstä, vaikka yrityksellä ei ole ollut siellä mitään aktiivista toimintaa. TRI:n irtaimisto on ollut takavarikossa jo vuoden ajan.

TRI saapui Saloon pari vuotta sitten kovin puhein, mutta käytännön näytöt jäivät lopulta kovin laihoiksi. Aluksi yritys maalaili suunnitelmia suurista tuotantomääristä sekä työllistämisluvuista. Kaavaillun Turing Phone -puhelimen valmistus ei lähtenyt kuitenkaan koskaan kunnolla käyntiin ja lopulta se kuopattiin pienelle käyttäjäjoukolle toimitetun keskeneräisen beetaerän jälkeen.

Viime vuoden alussa TRI julkisti ensimmäiset tiedot uudesta Appassionato-älypuhelimestaan ja myöhemmin keväällä se ilmoitti valmistavansa laitteen yhteistyössä kiinalaisen TCL:n kanssa. Laitteen piti tulla myyntiin viime syksynä, mutta yrityksen historiaan peilaten vähemmän yllättäen niin ei käynyt. Viimeisimmät käänteet huomioiden minkään Turing-puhelimen saapuminen markkinoille näyttää hyvin epävarmalta.

Lähde: Salon Seudun Sanomat

This site uses XenWord.
;