Isocell HP1 kykenee kuvaamaan täyden resoluutionsa lisäksi 50 megapikselin kuvia neljä sensorin pikseliä yhdistäen tai 12,5 megapikselin kuvia peräti 16 sensorin pikseliä yhdistäen.

Samsung on tänään esitellyt uuden Isocell HP1 -kamerasensorin, joka vie älypuhelinten megapikselimäärät täysin uusille luvuille. Uutuus tarjoaa peräti 200 megapikseliä 1/1,22-tuumaisella kennollaan, eli yksittäisellä pikselillä on kokoa vain 0,64 mikrometriä.

Isocell HP1 ei kuitenkaan tuota vain 200 megapikselin kuvia, vaan se hyödyntää aiemmistakin valmistajan kameroista tuttua pikseleitä yhdistävää teknologiaa, joskin 108 megapikselin malleista poiketen tarjolla on sekä two-by-two että four-by-four-teknologiat, eli lopullisen kuvapisteen voi muodostaa joko neljästä tai jopa 16:sta sensorin pikselistä kuvaustilanteesta riippuen.

Lopputuloksena sensori kuvaa pienimmillään 12,5 megapikselin kuvia, joissa lopullinen pikseli tuotetaan jopa 2,56 mikrometrin alueelta yhdistäen 16 pikseliä. Näin luotujen lopputulosten Samsung lupaa keräävän enemmän valoa ja tuottavan sen myötä terävämpiä ja vähemmän kohinaa sisältäviä kuvia sisätiloissa tai iltahämärässä.

Isocell HP1 tukee Samsungin Double Super PD -automaattitarkennusta, joka on tuttu myös kesällä julkaistusta JN1-sensorista. Videokuvausta uutuussensori tukee 8K-resoluutiolla 30 FPS:n nopeudella. Myös videokuvaukseen sensori hyödyntää pikseleiden yhdistystä liittäen neljä pikseliä yhdeksi, minkä myötä sensorin resoluutioksi jää edelleen 50 megapikseliä, joka riittää 8K-videon kuvaamiseen vain pienellä rajauksella ilman skaalauksen tarvetta. 4K-videota sensori kykenee puolestaan kuvaamaan 120 FPS:n nopeudella.

Samalla Samsung julkaisi myös uuden 100 megapikselin Isocell GN5 -sensorin, joka kykenee niin ikään 8K-resoluution videokuvaukseen ja myös 4K-kuvaukseen 120 FPS:n nopeudella. Isocell GN5:n erikoisuutena toimii sen Dual Pixel Pro -automaattitarkennus, joka lisää valmistajan Dual Pixel -teknologian tueksi FDTI (Front Deep Trench Isolation)-teknologian, joka vähentää fotodiodien välistä ylikuulumista (crosstalk) ja parantaa niiden valovoimaisuutta.

Samsung ei ole antanut aikataulua siitä, milloin sensoreita voitaisiin nähdä markkinoilla, mutta suunnittelukäyttöön tarkoitettujen mallien toimitukset valmistajille on jo aloitettu.

Lähteet: Samsung (1), (2), (3)

This site uses XenWord.
;