Samsungin lippulaivapiirin paranneltu versio valmistetaan nyt seitsemän nanometrin EUV-prosessilla.

Samsung on julkistanut uuden parannellun Exynos 9825 -mallin lippulaivajärjestelmäpiiristään ja se tulee ennakkohuhujen mukaan olemaan käytössä myöhemmin tänään julkaistavissa Galaxy Note10 -älypuhelimissa. Exynos 9825 keskittyy ensisijaisesti parantuneeseen hyötysuhteeseen ja alentuneeseen virrankulutukseen merkittävien tehoparannusten sijaan.

Exynos 9825 valmistetaan uudella seitsemän nanometrin EUV-prosessilla (extreme ultraviolet lithography) edeltäjämalli Exynos 9820:n kahdeksan nanometrin LPP-valmistusprosessin sijaan. Piirissä käytetään samoja prosessoriytimiä ja grafiikkasuoritinta kuin edeltäjämallissa, mutta kellotaajuuksia on paikoin korotettu.

Tarjolla on tuttuun tapaan kaksi M4 Cheetah -prosessoriydintä, kaksi Cortex-A75-ydintä sekä neljä Cortex-A55-ydintä, joista A75-ytimien kellotaajuuksien kerrotaan nousseen. Grafiikkasuorittimena toimii Mali-G76MP12, jonka kellotaajuutta kerrotaan myös nostetun. Myös integroitu Cat.20-nopeusluokan LTE-modeemi, NPU-tekoälysuoritin sekä muut ominaisuudet ovat pysyneet muuttumattomina. 5G-yhteystukeen vaaditaan edelleen erillinen Exynos Modem 5100 -modeemipiiri.

Lähde: Samsung

This site uses XenWord.
;