Samsung PM1733 on suunnattu yritysmarkkinoille, mutta sen julkaisu kielii myös kuluttajaversion julkaisun lähestymisestä.

AMD:n Ryzen 3000 -sarjan ja X570-emolevyjen julkaisun myötä markkinoille on julkaistu useita Phisonin ohjainpiiriä käyttävää PCI Express 4.0 -SSD-asemaa, jonka lisäksi Marvell on julkistanut hiljattain ensimmäiset omat uutta standardia tukevat ohjainpiirinsä. Moni harrastaja odottaa kuitenkin edelleen Samsungin vastausta kilpailijoihin, sillä yhtiön ohjainpiirit ovat ansaitusti hyvässä maineessa.

Nyt odotus on päättymässä, sillä yhtiö on esitellyt ensimmäisen PCIe 4.0 -yhteensopivan SSD-asemansa, PM1733:n. SSD-asema on suunnattu yrityssektorille, mutta se kielii myös kuluttajaversion julkaisun lähestyvän.

Samsung ei ole paljastanut vielä kaikkia yksityiskohtia uudesta asemastaan, mutta tässä vaiheessa tiedetään sen kykenevän tarjoamaan parhaimmillaan 8 Gt/s:n perättäislukunopeuden ja 1 500 000 IOPS:n satunnaislukunopeuden. Asemassa käytetään tiettävästi vielä 5. sukupolven V-NAND-siruja, vaikka yhtiö julkaisi hiljattain myös 6. sukupolven V-NANDinsa.

Samsung PM1733 -asemia tullaan julkaisemaan sekä U.2-liitäntäisinä PCIe 4.0 x4 -väylään ja pienikokoisena HHHL-lisäkorttina (half heigh, half length) PCI Express 4.0 x8 väylään. U.2-version maksimikapasiteetti tulee olemaan 30,72 teratavua ja HHHL-versiona 15,36 Tt.

Lähde: Samsung

This site uses XenWord.
;