Älypuhelinmarkkinoilla ainoastaan Nokia 808 PureViewissä on aikanaan ollut fyysiseltä kooltaan suurempi 1/1,2-tuumainen kamerasensori.

Samsung on esitellyt tänään markkinoiden ensimmäisen yli sadan megapikselin mobiilikamerasensorin. Uusi Isocell Bright HMX -sensori (S5KHMX) on tarkkuudeltaan 108 megapikseliä, eli 12032 x 9024 pikseliä. Samsung kertoo kehittäneensä sensorin yhteistyössä Xiaomin kanssa.

Sensori on fyysiseltä kooltaan mobiililaitteiden mittapuulla erittäin suuri (1/1,33-tuumainen) ja se käyttää 0,8 mikrometrin pikselikokoa. Käytössä on myös TetraCell-tekniikka, eli toisin sanoen Quad Bayer -tyyppinen suodatin, jossa neljä vierekkäistä fotodiodia käyttävät saman väristä suodatinta. Hämäräkuvauksessa sensori tuottaa 27 megapikselin kuvia. Sensori mahdollistaa myös videokuvauksen 6K-tarkkuudella (6016 x 3384) 30 FPS ruudunpäivitysnopeudella.

Isocell Bright HMX -kamerasensori on parhaillaan samplausvaiheessa ja sen massatuotanto alkaa myöhemmin tässä kuussa. Ensimmäisenä sensori tullaan huhujen mukaan näkemään Xiaomin Mi MIX 4 -älypuhelimessa myöhemmin syksyllä.

Lähde: Samsung

This site uses XenWord.
;