Samsungin uudet sensorit ovat yhtiön mukaan parhaimmillaan 15 % pienempiä ja 10 % matalampia, kuin 0,8 µm:n ja saman megapikselilukeman sensorit.

Vaikka Sonyä pidetään kännykamerasensoreiden kuninkaana, on myös Samsungin valikoimissa useita varteenotettavia sensoreita. Nyt yhtiö on julkaissut ISOCELL-sarjaansa kerralla peräti neljä uutta aiempia pienikokoisempaa sensoria.

Samsung ISOCELL -perheen neljä uutta jäsentä ovat 108 megapikselin HM2, 64 megapikselin GW3, 48 megapikselin GM5 ja 32 megapikselin JD1. Kaikille neljälle yhteistä on 0,7 mikrometrin pikselikoko, jonka Samsung otti ensimmäistä kertaa käyttöön viime vuonna julkaistussa ja Galaxy S20 Ultrassa selfiekamerana käytetyssä 40 megapikselin GH1-sensorissa.

Samsungin mukaan 0,7 µm:n pikselikoon myötä yhtiön uudet sensorit ovat parhaimmillaan 15 % pienempiä fyysisiltä mitoiltaan, kuin samaan resoluution mutta 0,8 µm:n pikselikokoon perustuvat sensorit. Myös kameramoduulin korkeutta on onnistuttu kutistamaan yhtiön mukaan parhaimmillaan 10 prosentilla. Etenkin suurimman 108 megapikselin sensorin tapauksessa pienempi fyysinen koko helpottaa myös objektiivin suunnittelemista sensorin pariksi. Samsungin mukaan sen ISOCELL Plus- ja Smart-ISO-teknologiat varmistavat, että sensorit saavat pienentyneestä pikselikoosta huolimatta edelleen tarpeeksi valoa luettavaksi.

Samsungin mukaan ISOCELL HM2, GW3 ja JD1 ovat jo sarjatuotannossa, mutta GM5 on vielä samplausvaiheessa. Samassa yhteydessä yhtiö kisuoitteli myös ensi vuoden uutuusteknologioilla. Samsungin mukaan sen uusi ISOCELL 2.0 -teknologia tulee kasvattamaan sen sensoreiden valoherkkyyttä 12 % nykyiseen ISOCELL Plus -teknologiaan verrattuna.

This site uses XenWord.
;